Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

V Trbovljah so kuhali grenadirmarš


Čeravno je vreme v tem mesecu precej muhasto, se je v mestnem parku v Trbovljah zbralo precej tistih, ki so se preizkusili v tekmovanju kuhanja grenadirmarša. Več kot deset skupin je poskušalo pripraviti kar najbolj okusno jed, ki je bila pred leti v Zasavju še kako udomačena.

Sestavine za grenadirmarš.jpg
Igor Gošte
Sestavine za grenadirmarš.

Igor Gošte
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Nenazadnje gre za jed, ki ne vsebuje dragih sestavin in so si jo lahko privoščili tudi tisti, ki so sicer z nizkimi delavskimi plačami bolj težko povezali mesec z mesecem. Malo krompirja, nekaj testenin, pri nas doma so bili to ponavadi polžki, pražena čebula, nekaj domačih ocvirkov, sol in poper in jed je pripravljena.



Tekmovalne ekipe, med njimi tudi ekipa, ki si je ime dala po jamskem škratu perkmandelcu, so bolj ali manj resno zavihale rokave in poskušale s tistim, kar so skuhali, kar najbolj prepričati strokovno komisijo. Nazadnje je to uspelo ravno skupini Perkmandelc, ki so jo sestavljali nekdanji rudarji, ki so očitno vešči tudi kuhanja. Sicer pa je za knape tako in tako poznano, da znajo poprijeti za vsako delo.

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.



Obiskovalci, ki se jih je navkljub polurnemu nalivu zbralo presenetljivo veliko, so lahko pripravljene jedi tudi sami okusili. Lahko povemo, da je grenadirmarš kmalu pošel. Hkrati so lahko obiskovalci v enem najlepših mestnih parkov pri nas preizkusili tudi kaj iz bogate ponudbe izdelkov lokalnih ponudnikov in ustvarjalcev in ob glasbi ansambla Igor in Zlati zvoki tudi zaplesali. Dogodek sodi v okvir tedna kulinaričnih doživetij trboveljske doline in napoveduje tudi začetek praznovanj občinskega praznika, ki je 1.junija.

Ključne besede
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.