človek duhovnost Dobra karma

Ko se zdi, da se življenja rušijo, se v resnici ...

fbf7bf9c1f2e307de371baa2df2af986 Svet24.si

Bogataša sta se izdajala za domorodca, da bi ...

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

facial joga glava navzgor Odkrito.si

Štiri vaje obrazne joge

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

Magazin

V Tokiu vztrajajo, da ne bodo odpovedali olimpijskih iger- a kar 80 odstotkov Japoncev želi odpoved ali prestavitev OI

Deli na:
V Tokiu vztrajajo, da ne bodo odpovedali olimpijskih iger- a kar 80 odstotkov Japoncev želi odpoved ali prestavitev OI

Olimpijske igre - Foto: profimedia

Tokijski organizatorji poletnih olimpijskih iger so danes anketo med domačim prebivalstvom, ki kaže, da je podpora olimpijskim igram drastično padla, označili za nepomembno. Še dlje so šli glede poročila, ki trdi, da bi lahko naslednji mesec razpravljali o odpovedi iger - označili so ga za "lažno novico", poroča francoska tiskovna agencija afp.

Kar 80 odstotkov Japoncev želi, da se olimpijske igre v Tokiu odpove ali pa prestavi na nov termin, kaže anketa, ki jo je v nedeljo objavil japonski medij Kyodo News.

Dobrih 35 odstotkov sodelujočih v anketi meni, da bi bilo bolje odpovedati igre, ki so bile zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljene za eno leto, 44,8 odstotka vprašanih pa želi, da bi prireditelji in Mednarodni organizacijski komite (Mok) našli nov termin.

Anketo je Kyodo News objavil manj kot 200 dni pred začetkom preloženih iger in v tednu, ko je japonski premier Yoshihide Suga razglasil enomesečne izredne razmere v Tokiu in okolici zaradi hitrega širjenja okužb z novim koronavirusom.

V novoletnem nagovoru pa je direktor iger Tokio 2020 Toshiro Muto preobrnil vidik ankete med prebivalstvom in dejal, da je "odstotek Japoncev, ki si želijo odpovedati olimpijske igre, narasel le za pet odstotkov".


"Število tistih, ki si želijo še eno preložitev OI, pa je precej naraslo. Ampak to pomeni, da si ljudje še vedno želijo gostiti igre," je danes optimistično dejal Muto in dodal, da bodo organizatorji za vse udeležence iger ter domače prebivalce poskrbeli s strogimi protivirusnimi ukrepi.

"Če bi razmišljali v tej smeri, sem trdno prepričan, da bo vse več ljudi podpiralo organizacijo iger," še meni direktor OI.

Britanski veslaški velikan Matthew Pinsent je javno pozval, naj Mok odpove igre to poletje in naj jih Tokio gosti leta 2024 namesto Pariza.

Muto je ob tem poročanje japonskih medijev, da bodo tokijski organizatorji z Mokom februarja razpravljali o usodi iger, označil za "lažne novice".

"Ta poročila so neresnična, o tem sploh ne razmišljamo," je zatrdil Muto.

Loading...