Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Mary Ashford Barbara Forrest mysteriesunsolved Odkrito.si

Srhljiva podobnost nepojasnjenih umorov - z ...

001mv Njena.si

Boštjan Meglič (Siddharta) se je razveselil ...

Magazin

Opozorilo športnikom: če na OI v Tokiu ne bodo upoštevali koronskih pravil, jim grozi izključitev z iger

Deli na:
Opozorilo športnikom: če na OI v Tokiu ne bodo upoštevali koronskih pravil, jim grozi izključitev z iger

Foto: Profimedia

Udeležencem letošnjih olimpijskih iger v Tokiu grozijo resne kazni, če se ne bodo držali pravil, ki jih je v času pandemije novega koronavirusa objavil Mednarodni olimpijski komite (Mok). Kršiteljem grozi izključitev z iger, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mok je včeraj objavil zadnjo verzijo pravil za vse udeležence OI, ki bodo med 23. julijem in 8. avgustom. Podpredsednik Moka John Coates je prispel v Tokio in dejal, da so zagotovili 20.000 cepilnih doz za delovno silo na igrah, ki so jih lani prestavili za eno leto zaradi novega koronavirusa.

Manj kot šest tednov pred začetkom iger Mok nadaljuje s podrobnimi uskladitvami pravil. "Medtem ko poudarek ostaja na izobraževanju, preventivi in zaupanju, da se bodo vsi udeleženci OI držali pravil, je treba zagotoviti tudi postopke za tiste, ki se jih ne bodo držali," so zapisali pri Moku.

"V tej prenovljeni verziji so tako za olimpijske kot paraolimpijske igre nova pravila. Možne posledice pa so opozorila, začasna in trajna izključitev z iger, odvzem akreditacij, diskvalifikacija in tudi finančna kazen," pravijo pri Moku.

Mok in japonski organizatorji vztrajajo, da bodo pravila in približno 80-odstotna precepljenost športnikov pomagali k varni izvedbi iger.

Tokio je trenutno vsaj do nedelje v obdobju izrednih razmer, japonska vlada pa naj bi razmišljala o tem, da bi Tokio v času igre uvrstili med izjeme.

Na zadnjem srečanju držav G7 je japonski premier Yoshihide Suga spet potrdil odločenost, da bo Japonska, kjer cepljenje sicer poteka počasi, izpeljala igre ne glede na pandemijo.

Loading...