cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Hollywoodu ob pandemiji podrobna navodila za nadaljevanje produkcij

Deli na:
V Hollywoodu ob pandemiji podrobna navodila za nadaljevanje produkcij

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Združenje ameriških režiserjev (DGA) in sindikati v Hollywoodu so v času, ko se filmska industrija po trimesečni zaustavitvi zaradi pandemije novega koronavirusa začenja počasi ponovno postavljati na noge, pripravili podrobne smernice za televizijske in filmske produkcije v prihodnjih mesecih.

Skupno poročilo DGA ter sindikatov SAG-AFTRA, IATSE in Teamsters prinaša navodila, ki jih bo potrebno upoštevati pri nadaljevanju produkcij, omejitve pa naj bi veljale, dokler ne bo cepiva za covid-19 oziroma se ne bo zmanjšala nevarnost širjenja novega koronavirusa, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Poročilo z naslovom Varna pot naprej med drugim uvaja nadzornika, ki bo skrbel za izvajanje navodil, pogosta testiranja na covid-19 in oblikovanje con.

Navodila temeljijo na beli knjigi sindikatov, ki je bila v juniju posredovana guvernerjema Kalifornije in New Yorka, ter na navodilih okrožja Los Angeles, s katerimi so dejansko prižgali zeleno luč za nadaljevanje glasbenih, filmskih in televizijskih produkcij. Čeprav se v Kaliforniji in drugih zveznih državah že nadaljujejo nekatere produkcije, naj bi se nove smernice začele izvajati na nacionalni ravni. Ob tem mnogi v filmski industriji menijo, da lahko traja tedne, preden se bodo ponovno zagnale velike produkcije in bo filmska industrija okrevala v celoti.

Pri tem po pisanju dpa odprto ostaja vprašanje, kako bodo producenti zmogli povečanje stroškov in časovnega obsega, potrebnega za implementiranje novosti.



"V teh hitro se spreminjajočih časih in ob tako zapletenem virusu priprava navodil ni bila lahka naloga," je povedal predsednik DGA Thomas Schlamme. "Vedeli smo, da je edina prava pot posvetovanje z vodilnimi zdravstvenimi strokovnjaki in dopustiti, da nas stroka vodi k pravilnemu pristopu v našem edinstvenem delovnem okolju," je dodal.

Tako denimo ne bodo dovoljeni obiski, snemalni dnevi pa bodo omejeni na največ deset ur, da bo dovolj časa za dodatne priprave. Navodila uvajajo tudi sistem con. Igralci in tisti člani ekipe, ki so v tesnem fizičnem stiku, so razporejeni v cono A in se bodo morali izogibati stikom z drugimi sodelujočimi. Testirali jih bodo vsaj trikrat tedensko. Tiste igralce, ki bodo nastopili v prizorih s tesnejšimi fizičnimi stiki, bodo po potrebi testirali vsak dan.

Tiste, ki bodo v coni B, kjer bo mogoče vzdrževati socialno distanco in nositi zaščitne maske, bodo testirani enkrat tedensko. Ker pa bo potrebno tudi testiranje pred prehajanjem iz ene cone v drugo, bodo lahko uporabili hitro testiranje, kjer je rezultat znan v eni uri.

Producentka in vodja sindikata NonFiction Johanna Vanderspool ob tem dodaja, da manjkajo protokoli za dokumentarne ter druge neigrane produkcije, ki nastajajo na nizkoproračunskih lokacijah, ki so pogosto manjše in jih ni enostavno regulirati. "Mnogi od teh dokumentarnih filmov in resničnostnih šovov različnih žanrov pogosto nimajo razumnih urnikov, predvidenega časa za malico ali nadzornika, ki bo skrbel za upoštevanje zdravstvenih navodil," je dodala.