ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bruce Springsteen jeseni z glasbenim dokumentarcem

Deli na:
Bruce Springsteen jeseni z glasbenim dokumentarcem

Foto: arhiv Reporterja

Ameriška produkcijska hiša Warner Bros je odkupila pravice za glasbeni dokumentarec o glasbeniku Bruceu Springsteenu, ki nosi naslov po njegovem novem albumu Western Stars. Film, ki ga je Springsteen režiral s Thomom Zimnyjem, bo na filmska platna prišel jeseni, po svetovni premieri na filmskem festivalu v Torontu, piše filmska revija Variety.

Film dokumentira snemanje albuma Western Stars, ki je glasbenikov prvi album po petih letih, ko je izšel High Hope. Predstavljenih je vseh 13 pesmi z albuma v izvedbi Springsteena in njegovega benda. Film, ki so ga posneli na skoraj 100 let starem skednju na glasbenikovem posestvu, spremlja Springsteenovo pripovedovanje o ameriškem Zahodu, piše na glasbenikovi spletni strani.

Album Western Stars, ki je izšel junija, po mnenju 69-letnega rokerja zajema obsežen nabor ameriških tem, od slavnih avtocest in puščav, občutka izolacije in skupnosti do večnega pomena doma in upanja. Pri albumu je Springsteen sodeloval z E Street Bandom.

Ameriški roker, ki se ga je prijel vzdevek The Boss, je sicer prepoznaven tako po rokovskih skladbah kot skladbah s prvinami folka. Med skoraj 20 studijskimi albumi je največji uspeh dosegel s ploščama Born to Run (1975) in Born in the U.S.A. (1984), skupaj pa je prodal več kot 135 milijonov plošč po svetu.

Poleg naslovnih skladb z omenjenih plošč so med njegovimi uspešnicami tudi Dancing in the Dark, I'm on Fire, Glory Days in The River.