1_jan plestenjak Dobra karma

'Neprestano sem bolan, vsak dan imam druge ...

La Tour Odeon, monako stanovanje Svet24.si

Od čudovitega razgleda do zasebne kinodvorane

UV-jansa sarec-pl6 Reporter.si

Šarec sporoča Janši: Vlada si je za svojo ...

plaz, log pod mangartom, Svet24.si

FOTO: Plazovi "kakršnih ne pomnijo" zasuli dve ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Kaj sta Krek in Zorčič skuhala proti opoziciji

dezingekcijs Odkrito.si

Dezinfekcijski robčki - jih znate pravilno ...

david urankar Njena.si

Prometna nesreča Davida Urankarja

Magazin

Nastaja filmski muzikal z glasbo Princea

Deli na:
Nastaja filmski muzikal z glasbo Princea

Prince - Foto: arhiv uredništva

Filmska hiša Universal Pictures je odkupila pravice za nekaj največjih uspešnic pevca Princea, ki jih bo uporabila za filmski muzikal. Film ne bo biografski pač pa se bo po pisanju filmske revije Variety zgledoval po uspešnici Mamma Mia!

Nastanek muzikala je še v začetni fazi. Trenutno potekajo srečanja med scenaristi in producenti, na katerih se dogovarjajo, v katero smer bo šel projekt, piše Variety.

Leta 2016 preminuli Prince, ki je bil na glasbeni sceni skoraj 40 let, je prodal več kot 100 milijonov plošč. Nagrajen je bil s sedmimi grammyji, dobil je tudi zlati globus in oskarja, leta 2004 pa je bil izbran v dvorano slavnih rock'n'rolla. Po pisanju Variety naj bi o njem nastajal dokumentarec, ki ga bo za Netflix režirala Ava DuVernay.

Novica o muzikalu s Princeovo glasbo je prišla v javnost nekaj mesecev po novici, da je film Mamma Mia! Spet začenja se v režiji Ola Parkerja v kinematografske blagajne prinesel 400 milijonov dolarjev, kar je nekoliko manj kot prvi del muzikala v režiji Phyllide Lloyd, s katerim so zaslužili 615 milijonov dolarjev.Leto 2018 je bilo po pisanju revije Variety uspešno tudi za filmski muzikal v režiji Bradleyja Cooperja Zvezda je rojena (več kot 350 milijonov dolarjev zaslužka) in Bohemian Rhapsody režiserja Bryana Singerja, ki je sicer s 534 milijoni dolarji obveljal za najbolj dobičkonosen glasbeno-biografski film vseh časov.

V prihodnjem letu bosta v kinih med drugim na ogled biografski film o Eltonu Johnu v režiji Dexterja Fletcherja z glavnim igralcem Taronom Egertonom in znameniti muzikal Mačke, v katerem bodo zaigrali Idris Elba, Ian McKellen, James Corden, Judi Dench in Taylor Swift.

Sicer so na odrih v porastu muzikali z glasbo slavnih pevcev, kot so Cher, Tina Turner in Alanis Morissette.

Loading...