bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bo zaradi koronavirusa preložena podelitev oskarjev?

Deli na:
Bo zaradi koronavirusa preložena podelitev oskarjev?

Foto: Profimedia

Podelitev filmskih nagrad oskar prihodnje leto bi lahko bila zaradi prekinitve, ki jo je v Hollywoodu povzročila pandemija novega koronavirusa, preložena na poznejši datum, je poročala filmska revija Variety. Nagrade Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti naj bi sicer podelili 28. februarja 2021.

Vendar je bila ameriška filmska akademija z zaprtjem gledališč, preložitvijo številnih premier novih filmov in zaustavitvijo produkcij že prisiljena v pomembne spremembe glede pravil, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Neimenovani vir je za revijo Variety povedal, da je verjetno, da bo slovesnost preložena na poznejši datum. Kot je še poročala revija, glede preložitve dogodka ali možnega novega datuma še ni bilo podanega uradnega predloga, niti še ni prišlo do podrobnejše razprave. Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti tudi še ni odgovorila AFP na prošnjo za komentar na omenjeno poročanje, navaja agencija.

Prejšnji mesec je sicer ameriška filmska akademija sklenila, da bodo v igri za prestižno nagrado letos tudi filmi, ki se predvajajo le na internetu in niso prišli v kinodvorane. Opozorila je tudi, da bodo morda potrebne še dodatne prilagoditve glede pravil, ustreznosti filmov in časovnic.



V izjavi prejšnji mesec je akademija zapisala: "Kot je napovedano, naj bi 93. podelitev oskarjev v nedeljo, 28. februarja 2021, prenašala televizija ABC. Morebitne nove informacije o podelitvi bomo sporočili."

Trenutno po pisanju AFP velja, da morajo filmi doživeti premiero do 31. decembra, da se lahko potegujejo za oskarje v naslednjem letu. Podelitev oskarjev predstavlja veliki finale v sezoni podeljevanja filmskih nagrad, ki se začne v januarju s podelitvijo zlatih globusov.

Podelitve drugih filmskih nagrad po pisanju agencije zaenkrat niso preložene na poznejše datume, so pa podeljevalci nekaterih nagrad že nekoliko razrahljali pravila. Tako iz ameriškega združenja režiserjev kot tudi producentov so sporočili, da pridejo letos v poštev za nagrade tudi filmi, ki se predvajajo na internetu.