profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uefina evropska nogometaša leta sta Lucy Bronze in Virgil van Dijk

Deli na:
Uefina evropska nogometaša leta sta Lucy Bronze in Virgil van Dijk

Virgil van Dijk, evropski prvak z Liverpoolom. - Foto: Profimedia

Krovna evropska nogometna zveza Uefa je včeraj med žrebom lige prvakov podelila še nagrade za najboljše evropske igralce leta 2019. Prestižni priznanji sta dobila Angležinja Lucy Bronze (Lyon) in Nizozemec Virgil van Dijk (Liverpool).

Nizozemec je v izboru premagal preostala finalista, argentinskega in portugalskega zvezdnika Lionela Messija (Barcelona) in Cristiana Ronalda (Juventus).

Pri nogometašicah pa sta bili poleg zmagovalke v ožjem izboru še Norvežanka Ada Hegerberg in Francozinja Amandine Henry.


Van Dijk si je nagrado zaslužil z odličnimi predstavami v dresu evropskih prvakov, tudi v finalu ob zmagi proti Tottenhamu z 2:0. "Zahvala gre tudi mojim soigralcem, brez njih ne bi bilo nagrade in ne bi dosegel tega, kar sem. Ponosen sem za nagrado, je priznanje zame in tudi zahvala za vse, ki so mi pomagali na moji poti," je dejal 28-letnik, ki je šele prvi branilec z nagrado od uvedbe priznanja leta 2011. Pet priznanj sta si doslej razdelila Messi in Ronaldo, nagrado pa so dobili še Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) in Luka Modrić (2018).

Lucy Bronze iz ekipe francoskih in evropskih prvakinj iz Lyona je priznanje dobila za klubsko sezono, a je tudi z reprezentanco prišla do polfinala EP. "Imele smo fantastično sezono, osvojile smo trojček priznanj. A za to nagrado bi danes lahko kandidirala tudi katerakoli od mojih soigralk," je po prejemu nagrade dejala Bronzova, prva Angležinja s tem priznanjem.

Uefa je poleg nagrad za igralca in igralko leta podelila še nagrade za najboljše v lanski sezoni lige prvakov; priznanja so prejeli vratar Alisson Becker (Liverpool), branilec Virgil van Dijk (Liverpool), vezist Frenkie de Jong (Ajax) in napadalec Lionel Messi (Barcelona).