Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Udrih: Bil sem agresiven

Deli na:
Udrih: Bil sem agresiven

Foto: Reuters

Slovenski košarkar Beno Udrih je izvrstno odigral prvo tekmo prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA. Svojemu Memphisu je z 20 točkami, sedmimi skoki in prav toliko podajami v 24 minutah pomagal do zmage nad Portlandom s 100:86.

Udrih je odigral svojo najboljšo tekmo končnice od skupno 44. Zadel je prvih šest metov iz igre, potem ko je ob koncu prve četrtine vstopil v igro s klopi. V zadnji četrtini je s svojo predstavo omogočil Miku Conleyju, da je počival ves ta del igre, potem ko se je vrnil po štirih tekmah odsotnosti zaradi težav z desnim stopalom.

Udrih, ki je postal prvi rezervni igralec v končnici s takšnim učinkom po Nicku van Exlu iz leta 2003, je za svojo dobro predstavo pohvalil tudi centra Kosto Koufasa, ki mu je dobro odpiral prostor. "Bil sem povsem prost pri metih. Takšne pač moram izkoristiti. Bil sem agresiven," je ameriškim medijem povedal Udrih, ki ga je trener Portlanda Terry Stotts označil za "faktor X".

"Naredil je vsega po malem. Je igralec v ligi NBA, tukaj je že dolgo in je zelo učinkovit," je dejal Stotts. Memphisu sta izdatno pomagala tudi Zach Randolph s 16 točkami in 11 skoki ter Marc Gasol s 15 točkami in 11 skoki. Šestnajst točk pa je prispeval tudi Mike Conley.

Pri gostih, ki niso niti enkrat na tekmi vodili, je bil z 32 točkami najučinkovitejši LaMarcus Aldridge. "To je bilo res dobro opozorilo za nas. Nocoj so nas res nadigrali," je priznal Aldridge, ki je iz igre metal le 13:34. Naslednja tekma teh dveh tekmecev bo v noči na četrtek.

V zahodni konferenci so do prve zmage prišli tudi Los Angeles Clippers, ki so s 107:92 ugnali San Antonio. Chris Paul je prispeval 32 točk, Blake Griffin pa 26 točk in 12 skokov za zmagovalce. Pri poražencih je Kawhi Leonard dosegel 18 točk.

V vzhodni konferenci je Atlanta z 99:92 odpravila Brooklyn, pri čemer je Kyle Korver prispeval 21 točk, Cleveland pa je s 113:100 porazil Boston. Kyrie Irving je dosegel 30 točk, LeBron James 20, Kevin Love pa 19 točk in 12 skokov.

"Mi smo veliki trije (Big 3). V ekipi imamo odlične igralce, toda mi trije ji dajemo pravi ton," je po tekmi nič kaj skromno pripomnil Irving. James je s sedmimi podajami prehitel Michaela Jordana po številu podaj v končnici. Zdaj jih ima na devetem mestu 1026, Jordan pa 1022.

Ekipe igrajo na štiri zmage.