favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Katarina Čas in Jurij Zrnec v novem slovenskem filmu Prebujanja

Deli na:
Katarina Čas in Jurij Zrnec v novem slovenskem filmu Prebujanja

Katarina Čas in Jurij Zrnec snemata film Prebujanja. - Foto: Luka Karlin

V Ljubljani je padla prva klapa celovečerne drame Prebujanja, prvega celovečerca režiserja Petra Bratuše.

Film prikazuje zgodbo o odraščanju, ki se dogaja v spalnicah šestih protagonistov oziroma treh parov, ki jih upodablja šest igralcev srednje generacije. Na kinematografskih platnih ga bo mogoče videti predvidoma konec oktobra.

Celovečerna drama nastaja v produkciji Felina Films in koprodukciji RTV Slovenija. Gre za zgodbo o odraščanju, kljub temu, da glavni liki trkajo na svoja štirideseta leta in jih vsakega po svoje zalezuje kriza srednjih let. Dogajanje je postavljeno v spalnice vseh šestih protagonistov

Med seboj se poznajo, ker so nekoč skupaj hodili v srednjo šolo, a si v filmu delijo le en sam skupen prizor. Skozi dogajanje se vsak po svoje spopadajo z dilemami in težavami, ki jim jih prinaša vsakdan: sprašujejo se, kaj narediš, ko srečaš ljubezen izpred dvajsetih let, in se ti še vedno zdi, da je to ženska tvojega življenja? Kako je, ko se v tvoje stanovanje nepričakovano naseli seksi 25-letnica, zaradi katere si zapustil svojo družino? Kaj narediš, ko se ti od višine dobesedno zvrti...


Prebujanja glavnih likov niso zgolj fizična, ampak predvsem mentalna. Skozi film pa vsak na svoj način spoznava, da je odraščanje proces, ki se nikoli zares ne konča, so sporočili iz Karantanija Cinemas.

Režiser Bratuša, ki je skupaj s Špelo Levičnik Oblak tudi avtor scenarija, je vloge zaupal Katarini Čas in Juriju Zrnecu, Saši Pavlin Stosić in Sebastianu Cavazzi ter Jani Zupančič in Primožu Pirnatu. O svojem prvem celovečercu pa je povedal: "Režiserji radi razmišljamo o obdobjih, ki so se nam osebno zgodila deset let nazaj. Verjetno zato, ker je to čas, ki ga poznamo bolje od tistega, ki ga trenutno živimo. Prebujanja pa so tudi delo glavnih igralcev, ki so na vajah pred začetkom snemanja filma s svojimi interpretacijami scenarij tudi soustvarjali. Nekateri prizori so bili dodani na njihovo pobudo."

Filmska ekipa bo Prebujanja posnela v dveh stanovanjih in v eni od sob hotela Union v Ljubljani. Pred njimi je 15 snemalnih dni, zadnji je načrtovan konec maja. Na platna slovenskih kinematografov bo drama prišla konec oktobra.

Peter Bratuša je na slovenski filmski sceni prisoten že desetletja. Kot direktor fotografije se je podpisal pod prvi film neodvisne Slovenije, komedijo Babica gre na jug Vincija Voguea Anžlovarja, režiral pa je serijo Življenja Tomaža Kajzerja. Po filmskem debutu z dramo Prebujanja bo avgusta začel snemati mladinski celovečerni film Gajin svet, so še sporočili iz Karantanija Cinemas.