Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

djokovic Ekipa24.si

Ufff, kakšne besede Đokovića: Ne vem, če bom ...

Rock Hudson je bil izjemno privlačen in prodoren igralec v Hollywoodu v petdesetih in šestdesetih le Odkrito.si

Od bleščečega Hollywooda do krute bolezni

nagrade Ekipa24.si

Nov škandal! Lionel Messi se je požvižgal na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kongres s stoječimi ovacijami za Melanio; ta v obleki za 9100 evrov

Deli na:
Kongres s stoječimi ovacijami za Melanio; ta v obleki za 9100 evrov

Foto: Reuters

Prva dama ZDA Melania Trump je bila v kongresu, kjer je imel ameriški predsednik Donald Trump svoj prvi nagovor, deležna gromkega aplavza.

Melanii so v predsedniški loži družbo delali Trumpova hčerka Ivanka in njen soprog Jared Kushner, pa še tradicionalni gostje prve dame ob obisku kongresa. Tokrat so bile to soproga pokojnega vrhovnega sodnika Antonina Scalie, ki je umrl lani, vdovi policistov, ki so ju leta 2014 ubili nezakoniti priseljenci, ter dve študentki z navdihujočima osebnima zgodbama.

Študentki univerze Notre Dame Megan Crowley so jo pri 15 mesecih starosti postavili diagnozo hude neozdravljive mišične bolezni in ji napovedali le nekaj let življenja. Njen oče je ustanovil podjetje, ki je razvilo zdravilo, in hči, ki simbolizira duha podjetništva, sedaj živi naprej.

Denisha Merriweather iz Floride je imela težavno mladost, vendar je izkoristila možnost javne štipendije za obisk zasebne šole in je kot prva v družini dokončala univerzo. Ona simbolizira pomen porabe javnega denarja za šolanje v zasebnih šolah.

Za slovesno priložnost se je Melania oblekla v obleko ameriškega oblikovalca Michaela Korsa - modni strokovnjaki so jo brž prepoznali in izpostavili, da komplet suknjiča in krila stane 9590 dolarjev (9100 evrov).

V zadnjih tednih je Melania pogosteje prisotna na javnih prireditvah svojega moža, pred dnevi pa je v Beli hiši gostila tudi svojo prvo uradno družabno priredite, tradicionalno guvernersko večerjo.