nebo Dobra karma

Tedenski horoskop: povezava Sonca, Jupitra in Lune...

lidija bačič7 Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić objavila vročo fotografijo ...

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

Winona Ryder Keanu Reeves Odkrito.si

Winona in Keanu sta poročena skoraj 30 let!

ugodno-oddam-sina-adnan-avdić Njena.si

Ugodno oddam sina: Kaj se je zgodilo z Adnanom?!

Magazin

Tudi Shakira je drago prodala avtorske pravice za vseh 145 svojih pesmi

Deli na:
Tudi Shakira je drago prodala avtorske pravice za vseh 145 svojih pesmi

Shakira - Foto: instagram

Shakira je zadnja v nizu glasbenikov, ki so za večmilijonsko vsoto prodali avtorske pravice za svoje skladbe. Dogovor vključuje vseh 145 njenih pesmi, med njimi Hips Don't Lie, Whenever, Wherever in She Wolf. Sklenila ga je z britanskim skladom Hipgnosis Songs, pri čemer zneska ni razkrila, poroča britanski BBC.

Podjetje je nedavno kupilo tudi pravice ameriške rock skupine Blondie in kanadskega kantavtorja Neila Younga. Za kakšno vsoto je pridobila Shakirine pesmi, ni razkrila, po pisanju BBC pa običajno vnaprej plača znesek, ki je enakovredno nadomestilu za 15 let uporabe glasbe.

Kot je lani za BBC povedal ustanovitelj podjetja Merck Mercuriadis, z davčnimi olajšavami mnogi odidejo z "vrednostjo približno 25 let denarja v enem zamahu".

To umetnikom zagotavlja takojšnjo finančno varnost, medtem ko Hipgnosis kot lastnik skladb upa, da bo ustvaril dobiček z oblikovanjem novih načinov prihodkov za glasbo prek licenc za film in televizijo, trgovine, priredb in avtorskih honorarjev od nastopov.Hipgnosis je v zadnjih nekaj letih pridobil pravice do glasbe izvajalcev, kot so Nile Rodgers, Blondie, Barry Manilow, Chrissie Hynde in Lindsey Buckingham iz zasedbe Fleetwood Mac.

Če je šlo v teh primerih za zapuščino, pa je kolumbijska pevka in avtorica Shakira ena najbolj uspešnih latino izvajalk v zadnjih 25 letih. Od izdaje prvega albuma Magia leta 1991, ko je bila stara 14 let, je prodala več kot 80 milijonov plošč, osvojila tri nagrade grammy in 12 latino grammyjev.

Njen prvi album v angleškem jeziku, Laundry Service, je leta 2001 kupilo več kot 13 milijonov oboževalcev. Med njenimi uspešnimi singli so Whenever, Wherever, Underneath Your Clothes, Hips Don't Lie in Waka Waka (This Time For Africa), ki je osvojila vrhove lestvic v 15 državah.

Loading...