Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 19. julija

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

POSKOCNI MUZIKANTI Njena.si

Priljubljeni slovenski glasbenik se je razveselil ...

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Magazin

Trumpov nekdanji hotel bodo prodali, kupec je napovedal, da ga bo porušil

Deli na:
Trumpov nekdanji hotel bodo prodali, kupec je napovedal, da ga bo porušil

Foto: Google Street View - Hotel Grand Hyatt v New Yorku.

Hotelska korporacija Hyatt se je odločila, da proda znameniti hotel Grand Hyatt na 42. ulici na Manhattnu v New Yorku pri postaji Grand Central, ki ga je pomagal zgraditi sedanji predsednik ZDA Donald Trump. Kupuje ga projektant TF Cornerstone skupaj s skladom, ki upravlja z denarjem Michaela Della. Hotel bodo podrli in postavili novo stolpnico.

Trump je v partnerstvu s Hyattom konec 70. let prejšnjega stoletja kupil nekdanji propadajoči hotel Commodore in ga prenovil v današnjo stekleno palačo.

To je bil Trumpov velik vstop na nepremičninski trg Manhattna, saj Commodora zaradi obupnega stanja, v katerem je bil, ni hotel kupiti skoraj nihče drug.

Šlo je za tvegano potezo, ki se je na koncu izplačala, še posebej, ker mu je denar za nakup dal oče, mesto pa mu je priznalo velike davčne olajšave. Trump je svoj delež v Grand Hyattu potem prodal leta 1996.

Hotel Commodore je bil v 70. letih v lasti propadle korporacije Penn Central, mesto New York je bilo samo v stečajnem postopku in cena je bila ugodna.

Trump je v svoji knjigi Umetnost posla napisal, da se mu je zdel hotel zaradi svoje lokacije izjemna priložnost, saj gre vsak dan mimo njega milijone ljudi, ki se preko postaje Grand Central iz predmestij vozijo na delo na Manhattan.

Propadajočo stavbo je v nekaj letih spremenil v razkošen hotel, kjer so sobe stale 1100 dolarjev na noč.

Kupci hotela Grand Hyatt nameravajo na njegovem mestu postaviti stolpnico, v kateri bodo pisarne in manjši hotel, prav tako Grand Hyatt, s 500 sobami. Sedaj ima hotel skoraj 1300 sob.

Loading...