Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Top Gear je našel Clarksonovega naslednika

Deli na:
Top Gear je našel Clarksonovega naslednika

Foto: BBC

Priljubljeno avtomobilistično oddajo Top Gear na britanski televiziji BBC bo namesto Jeremyja Clarksona, ki so ga konec marca odpustili zaradi fizičnega napada na producenta, vodil dolgoletni voditelj BBC Chris Evans (foto), poročajo tuje tiskovne agencije. Iz oddaje se poslavljata tudi ostala voditelja, a še ni znano, kdo ju bo zamenjal.

Kot je v torek pozno zvečer sporočil BBC, je 49-letni Evans podpisal triletno pogodbo za vodenje oddaje.

"Vznemirjen sem, Top Gear je moja najljubša oddaja," je dejal Evans. Ob tem je obljubil, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bi spoštoval dosedanje dosežke oddaje in jo peljal naprej.

Evans, ki trenutno vodi jutranjo oddajo na BBC Radiu 2, je sicer tudi sam velik avtomobilistični navdušenec in ima obsežno zbirko dragih avtomobilov, v kateri so med drugim ferarriji. Njegovo zbirko so pred časom predstavili tudi v Top Gearu.

BBC je po več mesecih ugibanj v torek tudi potrdil, da se poslavljata tudi ostala voditelja Top Geara Richard Hammond in James May. Oba sta sicer že ob suspendiranju Clarksona namignila, da bi lahko tudi onadva končala sodelovanje v oddaji.

Kdo ju bo zamenjal, še ni znano. Tiskovna predstavnica BBC je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejala, da bodo imena novih voditeljev sporočili "pravočasno", nove serije Top Geara pa bodo začeli snemati "v nekaj tednih".

BBC je Clarksona 10. marca suspendiral, potem ko je prišlo do incidenta s producentom Oisinom Tymonom. Preiskava je nato pokazala, da ga je Clarkson fizično napadel in poškodoval, zaradi česar je moral Tymon poiskati tudi zdravniško pomoč. BBC pa se je nato konec marca odločil, da s Clarksonom ne obnovi pogodbe.

BBC je hkrati s suspendiranjem Clarksona ustavil tudi predvajanje znane avtomobilistične oddaje Top Gear, ki si jo je vsako nedeljo ogledalo okoli pet milijonov Britancev, po svetu pa celo preko 350 milijonov v 170 državah. Top Gear je tudi velika blagovna znamka, vredna več milijonov.