profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bivši trio voditeljev Top Gear se seli na Amazonovo televizijo

Deli na:
Bivši trio voditeljev Top Gear se seli na Amazonovo televizijo

Foto: Reuters

Britanski televizijski voditelj Jeremy Clarkson se, potem ko so ga vodilni na BBC "brcnili" iz legendarne avtomobilistične oddaje Top Gear, seli na televizijo spletnega velikana Amazona. Kot so danes sporočili iz Amazona, bo skupaj s sovoditeljema iz Top Geara, Jamesom Mayem in Richardom Hammondom, v kratkem začel snemati novo oddajo o avtomobilih.

Oddaja še nima imena, snemati se bo začela "v kratkem", na zaslone pa naj bi prišla prihodnje leto, so pojasnili po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Zaenkrat so dogovorjene tri sezone.

Clarkson je novico komentiral z besedami, da se počuti, "kot bi zlezel iz dvokrilca v vesoljsko ladjo". May je temu dodal še pripombo, da je ironično, da so prav oni trije postali "del nove dobe pametne televizije".

Ameriški Amazon je največji spletni trgovec na svetu. Ponudbo je v sklopu svojega naročniškega paketa Amazon Prime v minulih letih med drugim razširil s spletno televizijo oziroma video vsebinami na zahtevo, podobno Netflixu.

Top Gear si je vsak teden ogledalo kakih 350 milijonov ljudi po vse svetu. Oddaja televizije BBC, ki jo je leta ustvarjal omenjeni voditeljski trojček, je bila najbolj gledana t. i. infotainment oddaja.

Velik del zaslug za priljubljenost Top Gear je imel Clarkson, znan po tem, da je brez dlake na jeziku. Mnogi so ga hvalili kot zabavnega, iskrenega in ljudskega človeka, medtem ko so mu drugi očitali, da je neolikan, žaljiv in nestrpen.

Postajal je vse bolj sporna figura, obenem pa se je zapletel v več sporov s producenti in vodstvom BBC. Slednje ga je na koncu tudi stalo voditeljstva, saj so ga konec marca odpustili zaradi fizičnega napada na producenta.

BBC je nato junija sporočil, da sta se za odhod odločila tudi sovoditelja May in Hammond, Top Gear pa bo po novem vodil znan obraz in dolgoletni voditelj BBC Chris Evans.