Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Magazin

Službo na Fox News je izgubil, a Bill O'Reilly bo dobil milijonsko odpravnino

Deli na:
Službo na Fox News je izgubil, a Bill O'Reilly bo dobil milijonsko odpravnino

Foto: Profimedia

Zdaj že bivši voditelj popularne oddaje na televiziji Fox News Bill O'Reilly bo po poročanju televizije CNN odšel z več milijonov dolarjev težko odpravnino.

Televizija je z njim prekinila pogodbo zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju sodelavk.

New York Times je v začetku meseca poročal, da je O'Reilly, ki obtožbe odločno zanika, s petimi ženskami dosegel dogovor o poravnavi v skupni višini 13 milijonov dolarjev. Podjetje v lasti avstralskega medijskega mogotca Ruperta Murdocha 21st Century Fox je v sredo sporočilo, da se O'Reilly več ne bo vrnil z dopusta na vodenje svoje oddaje, ki je bila zadnji dve desetletji redno na vrhu gledanosti tovrstnih političnih debatnih oddaj v najbolj gledanih večernih urah.

Podoben spolni škandal je že lani odnesel s položaja šefa televizije Fox News Rogerja Ailesa. Tako O'Reilly kot Ailes sta tarča obtožb, da sta se nesramno obnašala do podrejenih sodelavk, zahtevala spolne usluge za napredovanja in podobno.

Po drugi strani sta oba tudi naredila Fox News za vodilno oziroma najbolj gledano politično-informativno televizijo v ZDA. Program televizije gledajo tisti, ki jih je pred leti podpredsedniška kandidatka Sarah Palin opredelila kot "pravo Ameriko". Gre predvsem za bele, starejše in konservativne Američane, ki so lani poslali v Belo hišo Donalda Trumpa.

O'Reilly se je na medijski vrh v ZDA povzpel v času predsednika Billa Clintona v 90. letih prejšnjega stoletja, ko se je med prvimi upal lotiti tem, ki jih politična korektnost ni dopuščala. Razkrival je na primer spolne in finančne škandale temnopoltih voditeljev, kot je Jesse Jackson, brez skrbi, da bi bil označen za rasista. "Prava Amerika" se je navdušila, da ima na televiziji nekoga, ki deli njihovo mnenje in zvesti gledalci ga niso zapustili nikoli.

Po zadnjih obtožbah o spolnem nadlegovanju pa so oglaševalci in sponzorji začeli odpovedovati pogodbe in televizija Fox se je odločila za prekinitev sodelovanja- To je sicer zanjo dvorezen meč. Gledanost O'Reillyjevega "faktorja" je v času njegovega dopusta padla za 30 odstotkov, trenutno pa na obzorju ni televizijske osebnosti, ki bi ga lahko uspešno nadomestila.

O'Reilly je tudi v četrtek odločno zanikal vse obtožbe, jih označil za povsem neutemeljene in dodal, da gre pač za nesrečno realnost, s katero se danes soočajo številne javne osebnosti.