stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Težave s srcem naj bi v prisilni pokoj poslale argentinskega zvezdnika

Deli na:
Težave s srcem naj bi v prisilni pokoj poslale argentinskega zvezdnika

Sergio Agüero - Foto: Profimedia

Argentinski nogometni zvezdnik Barcelone Sergio Agüero bo zaradi težav s srcem prihodnji konec tedna oznanil konec bogate športne kariere, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki citira špansko Marco oz. dobro obveščenega novinarja Gerarda Romera.

Triintridesetletni Agüero je konec oktobra v 40. minuti obračuna španskega prvenstva proti Alavesu začutil bolečino v prsih in hlastal za zrakom. Argentincu so nekaj minut nudili prvo pomoč na igrišču, nato so prišli na zelenico z nosili, vendar je nogometaš sam zapustil igralno površino. Kasnejši pregledi v bolnišnici so pokazali motnje v ritmu srca.

Takrat so iz Barcelone sporočili, da bo zaradi nadaljnjih terapij in opazovanj argentinski napadalec z igrišč odsoten najmanj tri mesece, toda že pred dnevi so španski mediji namigovali, da bo moral predčasno končati kariero, saj z motnjami v ritmu srca ne bo smel več igrati.

Argentinec se je na Twitterju nato odzval na namigovanja, zanikal poročila o koncu kariere ter dejal, da bo upošteval nasvete zdravniškega osebja in opravil številne teste v želji po nadaljevanju športne poti.

Zdaj bo po Romerovih informacijah Agüero naslednji konec tedna sklical novinarsko konferenco, na kateri bo oznanil konec kariere, piše dpa.

Agüero je pred prihodom v Barcelono deset sezon uspešno igral za Manchester City, pred tem pa je v Evropi zastopal še barve Atletica iz Madrida. Kariero je začel v domovini pri Independienteju. Za argentinsko izbrano vrsto je zbral 101 nastop, zabil pa 42 golov.