reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Šmarni gori naziv najboljše tekme v gorskih tekih vseh časov

Deli na:
Šmarni gori naziv najboljše tekme v gorskih tekih vseh časov

Šmarna gora (fotografija je simbolična). - Foto: Bobo

Svetovna zveza za gorske teke (WMRA) je v preteklih tednih iskala najboljši gorski tek vseh časov. V konkurenci 22 prireditev je laskavi naziv na koncu nepričakovano pripadel Šmarni gori, so konec tedna potrdili na WMRA.

Kot so zapisali, je Šmarna gora na izboru prepričala s svojo priljubljenostjo med tekači, z dolgo zgodovino in izkušnjami, kakovostno udeležbo, ki jo privablja, gostoljubjem in dejstvom, da gre za izredno čisto goro.

Šmarna gora je v boju za laskavi naziv ugnala teke na daljše razdalje; na goro Fudži, Sierre Zinal, Three Peaks Race, Kepler Challenge 60k, Mount Kinabalu International Climbathon, Giir Di Mont, Canfranc Canfranc, Jungfrau Marathon, Pikes Peak Marathon, K42 Argentina ter klasične teke La Montee Grand Ballon, Snowdon International, Hochfelln Berglauf, Challenge Stellin, Kitzbühel Hornlauf, Skala Opp, Drei Zinnen, Mount Washington Road Race, Grossglockner Berglauf, Schlickeralm Lauf in Trofeo Vanoni.


Na koncu so se v četrtfinale prebili Sierre Zinal, K42 Argentina, Canfranc Canfranc in Three Peaks Race med dolgimi razdaljami ter Šmarna gora, Mount Washington Road Race, Grossglockner Berglauf in Snowdon International med klasičnimi. Zadnji tekmec ljubljanskih prirediteljev je bil K42 Argentina.

"Za vse nas je to res izredno priznanje. Tek gostimo vse od leta 2001, kar 18-krat tudi sklepno tekmo sezone. Ko smo se prijavili, v tej imenitni konkurenci seveda nismo računali na zmago, saj smo imeli uveljavljene in odmevne tekmece. A očitno smo prepričali z organizacijo, gostoljubnostjo, bližino in urejenostjo infrastrukture, pa tudi s progo, ki na 10 km nudi 700 metrov višinske razlike," je za STA povedal Miha Ledinek, ki je že od samega začetka na različne načine vpet v tekmovanje.

Gre za dolgoletnega vodjo gostinskega obrata na Šmarni gori, ki pritrjuje trditvi, da gostilna zaradi lokacije ne potrebuje veliko reklame, pač pa kakovostno in prijazno postrežbo, urejene prostore in okolico ter primerne cene. "Vseeno vsako leto radi pristopimo k temu projektu. Vanj smo praktično vpeti vsi, tudi zaposleni, zato smo tega priznanja še bolj veseli, saj potrjuje, da delamo res dobro," je še dejal.