900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Švedska policija na Facebooku pozdravlja begunce

Deli na:
Švedska policija na Facebooku pozdravlja begunce

Foto: Facebook

Švedski policisti so na družbenem omrežju Facebook objavili video posnetek, na katerem pozdravljajo begunce in jim v novi državi želijo vse dobro. Videti je devet policistov, ki v švedščini na različnih posnetkih beguncem izrekajo tople besede.

"Pozdravljeni v naši lepi državi. Upamo, da vam bo Švedska lahko pomagala, kakršnokoli pomoč boste potrebovali. Upamo, da se bo za vas vse dobro izšlo v šoli, pri delu, domovanju ali morda združevanju z vašo družino," pravi eden od policistov in ob tem boža črnega službenega psa.

"Enaki smo, vi in jaz," pove nek drug policisti. "Enakovredni smo, s povsem enakimi pravicami in obveznostmi. Verjamete lahko v kogarkoli hočete, kateregakoli Boga hočete, izražate vaše mnenje o čemer koli hočete, se poročite s komerkoli hočete," poudarja tretji.

Kratko besedilo pod videom navaja: "Živijo. Prav posebej želimo pozdraviti tiste, ki pridejo na Švedsko iz druge države!".

Video si je mogoče ogledati na uradnem profilu švedske policije na Facebooku. Objavili so ga v četrtek, do petka pa je zabeležil že 35.000 ogledov, navaja francoska tiskovna agencija AFP.