sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Avstrija tudi danes sprejema begunce iz Slovenije

Deli na:
Avstrija tudi danes sprejema begunce iz Slovenije

Foto: Bobo

Avstrija je danes na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj sprejela od slovenskih policistov skupno okoli 300 beguncev, so za STA potrdili na Policijski upravi Maribor. Begunci so začeli zapuščati tudi nastanitveni center v Gornji Radgoni.

Danes okoli 9. ure je nastanitveni center v Gornji Radgoni, kjer je bilo ponoči nastanjenih okoli 650 ljudi, začela zapuščati prva skupina tujcev, ki po navedbah Policijske uprave Murska Sobota šteje okoli 400 ljudi. Odšli so proti bližnjemu nekdanjemu mejnemu prehodu z Avstrijo. "Avstrijski varnostni organi tujce sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno," je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Suzana Rauš. Preostala skupina naj bi po informacijah STA proti prehodu odšla okoli 13. ure.

V namestitvenem centru v Šentilju je trenutno okoli 1700 ljudi. Po besedah vodje mariborske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Ivanke Grilanc zaloge hrane in opreme zaenkrat zadoščajo, saj jih sproti dopolnjujejo.

V Šentilj so v ponedeljek zvečer med drugim pripeljali begunce, ki so jih slovenski policisti izsledili ob nenadzorovanem prečkanju slovensko-hrvaške meje v Zavrču. Po najnovejših podatkih Policijske uprave Maribor je na območju Zavrča in kraja Meje v Slovenijo nedovoljeno vstopilo okoli 800 ljudi.

V noči na torek je v bližini Goričaka državno mejo nedovoljeno prestopilo še dodatnih 600 ljudi. Tudi te naj bi nastanili v nastanitvenem centru v Šentilju. Na prevoz tja čaka tudi 547 že registriranih tujcev, ki so mejo prečkali v Središču ob Dravi.

Z mejnega prehoda Središče ob Dravi so ponoči odpeljali 140 oseb v sprejemni center Gruškovje, prav toliko pa v sprejemni center Dolga vas. V sprejemnem centru Gruškovje je trenutno več kot 300 oseb, so še sporočili z mariborske policijske uprave.

Zaradi migrantov v Šentilju je od ponedeljka zvečer prekinjen železniški potniški promet med Mariborom in Špiljami na avstrijski strani. Kot so za STA pojasnili na Slovenskih železnicah, je prekinitev po dogovoru z avstrijsko stranjo zaenkrat še vedno predvidena do 12. ure danes, lahko pa jo tudi podaljšajo, če bodo razmere to zahtevale. A zaenkrat odločitev o tem še ni bila sprejeta.

Okoli 330 beguncev, ki so v Slovenijo v ponedeljek vstopili na Obrežju, se po navedbah Policijske uprave Celje nahaja v namestitvenem centru v hali D celjskega sejmišča. Policisti so ponoči registracijske postopke z njimi izvajali na vstopni točki v Dobovcu. Tam opravljajo registracijske postopke tudi za najmanj 300 beguncev, ki so davi vstopili v Slovenijo na mejnem prehodu Imeno.