Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Stephen Curry novi rekorder lige NBA: še nihče ni zadel toliko trojk! (VIDEO)

Deli na:
Stephen Curry novi rekorder lige NBA: še nihče ni zadel toliko trojk! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Ameriški košarkar Stephen Curry, zvezdnik Golden State Warriors je v ligi NBA poskrbel za nov rekord, tokrat v koših za tri točke. Na tekmi v Madison Square Gardnu proti New York Knicks (105:96) je izboljšal dosežek Raya Allena (2973) in ga pomaknil na 2977 zadetih trojk. Ob rekordu pa veselje v ligi kazi naraščajoče število okužb s covid-19.

Allen je za svoj izkupiček potreboval 1300 tekem, 33-letni Curry pa je novo znamko dosegel v 13 sezonah in le 789 tekmah lige NBA. Allenov dosežek je izenačil že v uvodni četrtini, skupno pa je na tekmi proti kratkohlačnikom dosegel štiri trojke.

Ob rekordnem dosežku je Curry stekel v objem trenerja Steva Kerra, ki je vzel žogo, s katero je Curry dosegel rekord. Nato je objel še očeta, nekdanjega igralca lige NBA Della Curryja, ter tudi Allena, ki je zanj navijal ob igrišču.

"Zame je to zelo, zelo poseben večer. Ta dvorana, ne morem izraziti, kako velika čast je to zame, ta mejnik mi res ogromno pomeni," je v televizijskem pogovoru za ligo po tekmi dejal Curry.

Tudi Kerr, ki je ob polčasu stopil pred mikrofon, je dejal, da je bolj čustven, kot je pričakoval. "Res je bilo čudovito slišati reakcijo gledalcev, njegovih soigralcev, njegovega očeta ... Bil je preprosto fantastičen trenutek," je dejal Kerr.

Liga NBA je med drugim sporočila, da sta v protokole za preprečevanje širjenja novega koronavirusa vstopila tudi zvezdnika James Harden (Brooklyn) in Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), ki ne bosta na voljo svojim ekipam na naslednjih tekmah.


Pri Brooklyn Nets so odsotnost Hardna in šestih svojih igralcev javno objavili pred tekmo proti Toronto Raptors, tako da je imel na voljo minimum osmih košarkarjev, a so mrežice vseeno po podaljšku doma zmagale s 131:129.

Patty Mills je s trojko izsilil podaljšek, Kevin Durant pa je zbral 34 točk, 13 skokov in 11 podaj za 14. trojni dvojček kariere in tesno zmago, s katero je Brooklyn zadržal prvo mesto na vzhodu.

Tekma Chicalo Bulls - Detroit Pistons je bila odpovedana, saj je pri bikih moralo kar deset igralcev v proticovidne protokole lige.

Podaljšek je odločil tudi tekmo med Portland Trail Blazers in Phoenix Suns; s 111:107 so se nove zmage veselila sonca, ki so na drugem mestu zahodne konference.

Deandre Ayton je ob vrnitvi po bolezni zbral 28 točk in 13 skokov, Chris Paul, ki je s košem ekipi priigral podaljšek, pa je k zmagi sonc, ki še vedno igrajo brez prvega strelca Devina Bookerja, dodal 24 točk in 14 podaj.