Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Brutalen poraz Dragićevega poraz Miamija: Milwaukee je zadeval trojke kot v transu

Deli na:
Brutalen poraz Dragićevega poraz Miamija: Milwaukee je zadeval trojke kot v transu

Foto: Reuters

Ekipa slovenskega košarkarja Gorana Dragića, Miami Heat, je v severnoameriški ligi NBA doživela hud poraz v domači dvorani. Lanski finalisti lige so izgubili proti Milwaukeeju s 97:144, pri tem pa so gosti postavili rekord v številu zadetih trojk. Iz 51 poskusov so jih zadeli kar 29, 12 od 13 igralcev, ki so stopili na igrišče, je zadelo vsaj eno.

Šestkrat je bil izza črte uspešen Jrue Holiday, s 24 točkami drugi najučinkovitejši igralec svoje ekipe. Točko več je dosegel Khris Middelton, zanimivo pa je, da edini trojke ni zadel prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je k zmagi prispeval vsega devet točk. Donte DiVincenzo je iz šestih poskusov zadel pet trojk.

Milwaukee je v nedeljo pri porazu na tekmi proti New Yorku trojke metal 7:38, kar je bil njihov najslabši odstotek v iztekajočem se letu, le dva dneva pozneje pa je po številu zadetih metov z razdalje popravil rekord Houstona, ki jih je aprila 2019 na tekmi proti Phoenixu dosegel 27. Prejšnji rekord Bucks je bil 22.

"Videti je bilo, da so tekmeci o tej tekmi razmišljali 80 dni," je po tekmi dejal trener domačih Erik Spoelstra, medtem ko je trener gostov Mike Budenholzer priznal: "Danes je bila ena od tekem, ko so bili z nami košarkarski bogovi."

Dragić, ki tekme ni začel, je igral le deset minut, v katerih je dosegel dve točki, dodal eno asistenco, izgubil pa tri žoge.

Gosti so že po 78 sekundah igre vodil z 10:0, po štirih minutah je bila njihova prednost že 18 točk, izid prvega polčasa pa je bil 51:83.



Neuspešen je bil tudi Denver Vlatka Čančarja, na gostovanju je s 115:125 izgubil proti Sacramentu, Slovenec pa ni dobil priložnosti za igro. Denverju, ki tako ostaja pri eni zmagi v sezoni, ni pomagal klubski rekord Nikole Jokića v številu dvojnih dvojčkov, vknjižil je že 44., v statistiko je vpisal 26 točk, 12 asistenc in 11 skokov. De'Aaron Fox je za Sacramento prispeval 24 točk in deset asistenc.

Los Angeles Clippers so se hitro pobrali po debaklu z Dallasom, čeprav tudi proti Minnesoti ni igral Kawhi Leonard. Domači so zmagali s 124:101, dobro pa so delovali predvsem kot ekipa, sedem igralcev je prispevalo več kot deset točk, največ, 20 pa Španec Serge Ibaka.

Orlando je edina ekipa, ki ima na svojem računu štiri zmage (neporažena je poleg njega le še Atlanta). Tokrat je ugnal s 118:107 ugnal Oklahomo, največ zaslug za to ima z 28 točkami in desetimi skoki Nikola Vučević.

Edini košarkar, ki je v torkovih tekmah presegel mejo 30 točk, je bil ostrostrelec bojevnikov iz Golden Stata Stephen Curry, k zmagi proti Detroitu, izid je bil 116:106, je prispeval 31 točk.

Ob Jokiću pa sta večer s trojnim dvojčkom končala tudi Julius Randle, ki je k zmagi New Yorka proti Clevelandu prispeval 28 točk, 12 skokov in 11 asistenc, in Russell Westbrook, čigar Washington pa je izgubil proti Chicagu s 107:115. Wastbrook je zbral 21 točk, 15 skokov in 11 podaj.