Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Dončić z novim osebnim rekordom za še eno zmago Dallasa (VIDEO)

Deli na:
Luka Dončić z novim osebnim rekordom za še eno zmago Dallasa (VIDEO)

Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil prvo ime Dallas Mavericks ob zmagi s 104:93 nad Charlotte Hornets v ligi NBA. Enaindvajsetletnik je ob tem dosegel rekord po številu blokad, ustavil se je pri štirih. Ob tem je dodal še 34 točk, 13 skokov, z devetimi podajami pa je za las pa je zgrešil trojnega dvojčka.

Dallas je s tem prišel do četrte zmage zapovrstjo in se je oddolžil sršenom za poraz na silvestrovo. Toda od takrat se je krivulja forme teličkov precej dvignila, velik delež pri tem pa ima prav slovenski zvezdnik košarke, ki je prav tako precej dvignil raven forme.

Na današnjem obračunu je že v prvi četrtini prevzel odgovornost in prispeval 11 točk za visoko vodstvo svojega moštva (32:16). Prednosti nato košarkarji Dallasa, ki so prišli do šeste zmage to sezono, niso več izpustili iz rok. Tudi vrnitev latvijskega centra Kristapsa Porzingisa (poškodba kolena) je minila brez večjih težav, visokorasli košarkar pa je ob debiju v sezoni dosegel 16 točk.

Dončić se je ustavil pri 34., iz igre je zadel 14 od 25 metov, od tega pet od devetih za tri točke. Ob štirih blokadah je ukradel še dve žogi.

Mavericks so se s tem prebili šesto mesto zahodne konference, na kateri po novi, že deseti zmagi to sezono, vodijo Los Angeles Lakers, ki so tokrat zanesljivo opravili z Oklahoma City Thunder s 128:99.