nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Magazin

Noro: zbiratelj za kartico z Luko Dončićem plačal absurdnih 200.000 evrov

Deli na:
Noro: zbiratelj za kartico z Luko Dončićem plačal absurdnih 200.000 evrov

Panijeva kartica z Luko Dončićem. - Foto: eBay

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić s svojimi igrami za Dallas Mavericks postavlja rekorde v severnoameriški ligi NBA. Tudi zaradi teh je nenavadno visoko ceno dosegla Paninijeva kartica s podobo Dončića iz minule, prve sezone v NBA. Kupec je zanjo plačal več kot 200.000 evrov.

Kot je poročala spletna stran družbe beckett.com, na kateri se ukvarjajo z zbirateljskimi karticami športnikov, je zbiralec prek spleta za Dončićevo kartico odštel natanko 237.777 dolarjev. Kot pojasnjujejo na omenjeni spletni strani, so tudi stopili v stik s kupcem s spletne dražbe na eBayu (njegovo uporabniško ime je buybuymj), ki je potrdil nakup.

Ta je za kartico z oznako 2018-19 Panini National Treasures Luka Doncic Rookie Card, ki so jo izdali pred manj kot enim letom, odštel izjemno visok znesek, pa čeprav cene Slovenčevih kartic že tako dosegajo vse višje cene.

Kot pravijo pri beckett.com, ima ta kartica nekaj značilnosti, ki so njeno ceno ponesle v višave. Številka kartice je namreč 77/99, torej je v njej številka, ki jo nosi Dončić na dresu pri svojem Dallasu. To pa naj bi bil tisti faktor, ki je pomagal kartici do astronomske cene.

Sprva so jo sicer prodajali za 265.000 ameriških dolarjev, a so sprejeli zgoraj omenjeno vsoto. Kupec je kartico kupil junija lani od zbiratelja na Kitajskem.

V zadnjih nekaj mesecih se sicer Dončićeve kartice iz njegove prve sezone v NBA prodajajo za približno 40.000 dolarjev, a nobena nima številke 77 in je tako "manj zaželena".

loading...
Loading...