bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

kosir1 Njena.si

Jure Košir izgubil očeta

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Španiji grozi predčasen konec nogometne sezone

Deli na:
Španiji grozi predčasen konec nogometne sezone

Foto: Reuters

Španska nogometna zveza (RFEF) je sporočila, da bo prekinila vsa nogometna tekmovanja v državi po 16. maju, če s špansko vlado ne bo dosežen dogovor o spornem zakonu, ki ureja prodajo televizijskih pravic. Sprejeli so ga prejšnji teden in po njem ni več možno, da bi se klubi sami pogajali za prodajo televizijskih pravic.

RFEF je v sporočilu tudi izrazila nezadovoljstvo nad deležem denarja in zmanjšanjem prihodkov iz plačil stavniških družb; to naj bi znašalo 4,55 odstotka prihodkov.

"Odprti smo za pogovore s špansko vlado, toda če ne bo dogovora, potem ne bo tekem na nobeni ravni tekmovanja po 16. maju in za nedoločeno dolgo obdobje," so zapisali v sporočilu iz RFEF in dodali, "da so zaskrbljeni zaradi vmešavanja vladnih organov v nogomet".

Če bodo v resnici uvedli prekinitev vseh tekmovanj, potem ne bi odigrali zadnjih krogov najvišje španske lige, tudi ne pomembne tekme v boju za naslov 17. maja med Barcelono in Atleticom iz Madrida, pa tudi ne finala španskega kraljevega pokala 30. maja med Barcelono in Athleticom Bilbaom.

Že v začetku tedna so se oglasili tudi igralci, združeni v sindikatu Afe, in napovedali stavko, "ker so bili izključeni iz pogajanj". "Vodstvo Afeja se je sestalo z nami. Nogometaši smo z njimi, na njihovi strani," je povedal argentinski superzvezdnik in član Barcelone Lionel Messi.