vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Magazin

Barcelona sklenila rekorden televizijski posel

Deli na:
Barcelona sklenila rekorden televizijski posel

Foto: Reuters

Katalonski nogometni velikan Barcelona je po poročanju španskih medijev sklenil rekordno pogodbo za pravice televizijskih prenosov v sezoni 2015/16. S podjetjem Telefonica naj bi se Katalonci dogovorili za 140 milijonov evrov vredno sodelovanje. Klub je potrdil dogovor, ne pa tudi finančnih podrobnosti.

Španski telekomunikacijski koncern Telefonica in Barcelona sta poleg tega sklenila še dogovor za trženje lastne klubske postaje Barca TV, pa tudi triletno pokroviteljsko sodelovanje na južnoameriškem področju. Dodaten sponzorski del naj bi bil po poročanju El Paisa vreden 40 milijonov evrov.

Samo enoletna pogodba za televizijske pravice pa lahko nakazuje, da bo španska liga BBVA v bližnji prihodnosti uresničila načrte o skupni prodaji pravic za celotno ligo. Tak sistem že poznajo v Angliji in Nemčiji, prav pred kratkim so v Angliji sklenili rekorden, več kot sedem milijard evrov vreden dogovor za pravice prenosov v letih 2013-2016. V Španiji naj bi enoten trg televizijskih pravic uvedli v sezoni 2016/17.

V Španiji se zaradi sedanjega sistema, ko se klubi sami dogovarjajo s televizijskimi postajami, številni manjši klubi pritožujejo, ker so v senci največjih tekmecev Pirenejskega polotoka Barcelone in Reala tudi na finančnem področju, saj lahko na leto iztržijo največ 20 milijonov evrov za prodajo pravic svojih tekem.

Loading...