Revija Reporter
Magazin

Šov za Prešernov praznik: kako je Svetlana ukradla proslavo

Katarina Keček
2 610

12. feb. 2023 20:00

Deli na:

Po koncu proslave je na oder prišla Svetlana Makarovič v spremstvu aktivista in režiserja Jaše Jenulla in pesnika Borisa A. Novaka.

Sašo Švigelj

Že pred vhodom v Cankarjev dom srečamo pesnico Svetlano Makarovič v spremstvu treh mušketirjev, aktivista Jaše Jenulla, pisatelja Borisa A. Novaka in njenega prijatelja ter novinarja Mateja Šurca, ki je napisal njeno biografijo Luciferka.

Vidimo tudi ducat policistov, strateško razporejenih pred hramom kulture. Več jih je kot običajno, čeprav je le streljaj stran predsedniška palača na Erjavčevi. Nocoj se na proslavi pričakuje tudi državni vrh, zato ni čudno, da je Cankarjev dom zastražen, policisti preverjajo tudi avtomobile in taksije, ki zavijajo k stavbi.

Po koncu proslave je na oder prišla Svetlana Makarovič v spremstvu aktivista in režiserja Jaše Jenulla in pesnika Borisa A. Novaka ter prebrala pesem Runa zla iz knjige Saga o Hallgerd. Zakaj dvorana pesmi v glavnem sploh ni slišala.

Kaj se je v dvorani dogajajo ob zdaj že razvpitem prizoru z nagačenim zajcem, ki je razburil televizijsko občinstvo? Kako se je odzvala publika v Cankarjevem domu?

Kako je dvorana reagirala, ko se je pred odrom pojavil premier Robert Golob s spremljevalko Tino Gaber.

Kdo se je družil na zabavi po proslavi? Kaj je skupaj počela nekdanja predsedniška zasedba, Kučan in Turk, obe ženi, huda debata, Pahor je šel domov takoj po koncu proslave.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24