Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

ladja atlantia Svet24.si

Žena zastrupljenega Italijana o trenutkih groze ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Magazin

Sosed je ameriškemu senatorju polomil rebra, zdaj mu mora plačati pol milijona dolarjev odškodnine

Deli na:
Sosed je ameriškemu senatorju polomil rebra, zdaj mu mora plačati pol milijona dolarjev odškodnine

Foto: Reuters - Rand Paul

Ameriški republikanski senator iz Kentuckyja Rand Paul je dobil več kot 580.000 dolarjev odškodnine, ker ga je sosed leta 2017 zaradi spora na vrtu fizično napadel in mu polomil šest reber. Sprla sta se zaradi odpadkov, ki jih je Paul redno pometal na mejo.

Senatorjev sosed, 60-letni Rene Boucher je dejanje priznal. Zdaj mu bo moral plačati 375.000 dolarjev odškodnine za napad, 200.000 dolarjev odškodnine za bolečine in skoraj 8000 dolarjev za stroške zdravljenja, je po poročanju BBC odločilo sodišče v mestu Bowling Green.

Boucherjev odvetnik je že napovedal pritožbo. Že pred tem je bil sicer zaradi tega napada oglobljen z 10.000 dolarji in obsojen tudi na 30-dnevni zapor, navaja BBC.

Rand Paul velja za enega pomembnejših republikanskih senatorjev in se je leta 2016 sicer neuspešno potegoval za republikansko predsedniško nominacijo, vendar pa napad novembra 2017, kot je zagotovil, ni imel političnega ozadja. Je pa potem soseda tožil, "ker gre za vse nas in kaj je sprejemljivo v družbi".

"Poslati moramo jasno sporočilo, da nasilje ni odgovor," je sodbo v sredo komentiral Paul. "Lahko imamo različne poglede, pa naj si gre za politiko, vero ali vsakdanje zadeve," je tvitnil.

Boucher, sicer zdravnik, se je zagovarjal, da mu je šlo močno na živce, kako je senator vedno "pihal listje" s svojega vrta na njegovo trato in tudi sicer pospravljal odpadke z vrta na mejo. Ko ga je enkrat zalotil pri tem, ga je napadel in podrl na tla.

Pri tem mu je zlomil šest reber, senator pa je nato staknil tudi pljučnico.

Loading...