slavko ivančič 1 Odkrito.si

Znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

zemlja Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 20. do 27....

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. maja

madonna Njena.si

Madonna v središču škandala na Evroviziji

ster 1 Njena.si

Plesalec Tomaž Šter razkril, kaj se mu dogaja ...

Magazin

Sosed je ameriškemu senatorju polomil rebra, zdaj mu mora plačati pol milijona dolarjev odškodnine

Deli na:
Sosed je ameriškemu senatorju polomil rebra, zdaj mu mora plačati pol milijona dolarjev odškodnine

Foto: Reuters - Rand Paul

Ameriški republikanski senator iz Kentuckyja Rand Paul je dobil več kot 580.000 dolarjev odškodnine, ker ga je sosed leta 2017 zaradi spora na vrtu fizično napadel in mu polomil šest reber. Sprla sta se zaradi odpadkov, ki jih je Paul redno pometal na mejo.

Senatorjev sosed, 60-letni Rene Boucher je dejanje priznal. Zdaj mu bo moral plačati 375.000 dolarjev odškodnine za napad, 200.000 dolarjev odškodnine za bolečine in skoraj 8000 dolarjev za stroške zdravljenja, je po poročanju BBC odločilo sodišče v mestu Bowling Green.

Boucherjev odvetnik je že napovedal pritožbo. Že pred tem je bil sicer zaradi tega napada oglobljen z 10.000 dolarji in obsojen tudi na 30-dnevni zapor, navaja BBC.

Rand Paul velja za enega pomembnejših republikanskih senatorjev in se je leta 2016 sicer neuspešno potegoval za republikansko predsedniško nominacijo, vendar pa napad novembra 2017, kot je zagotovil, ni imel političnega ozadja. Je pa potem soseda tožil, "ker gre za vse nas in kaj je sprejemljivo v družbi".

"Poslati moramo jasno sporočilo, da nasilje ni odgovor," je sodbo v sredo komentiral Paul. "Lahko imamo različne poglede, pa naj si gre za politiko, vero ali vsakdanje zadeve," je tvitnil.

Boucher, sicer zdravnik, se je zagovarjal, da mu je šlo močno na živce, kako je senator vedno "pihal listje" s svojega vrta na njegovo trato in tudi sicer pospravljal odpadke z vrta na mejo. Ko ga je enkrat zalotil pri tem, ga je napadel in podrl na tla.

Pri tem mu je zlomil šest reber, senator pa je nato staknil tudi pljučnico.

Loading...