Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Šok za nogometni svet: Američanka je Cristiana Ronalda obtožila posilstva

Deli na:
Šok za nogometni svet: Američanka je Cristiana Ronalda obtožila posilstva

Cristiano Ronaldo - Foto: Profimedia

Ameriška učiteljica Kathryn Mayorga zvezdnika Juventusa in Portugalske obtožuje, da jo je leta 2009 posilil v hotelu v Las Vegasu, poroča nemški Der Spiegel. Revija je že lani razkrila, da je Ronaldo leta 2010 plačal 375 tisoč dolarjev ženski, ki ga je obtožila posilstva, zdaj pa je objavila podrobnejšo zgodbo s pričevanjem tožnice.

Mayorga se je v nemškem časniku razkrila pred javnostjo in povedala, da je vložila novo civilno tožbo zoper Ronalda. Američanka, danes 34-letna učiteljica, je leta 2009 delala kot manekenka, Ronalda pa je spoznala v VIP sobi nočnega kluba Rain v lasvegaškem zabaviščnem kompleksu Palms Casino Resort. Izmenjala sta si številki, nato pa šla vsak po svoji poti, dokler ji ni Ronaldo nekaj ur kasneje poslal sporočila in jo povabil v svoj hotelski apartma. Tam ji je ponudil kopalke, da bi se njemu in prijateljem pridružila v bazenu, med preoblačenjem v njegovi sobi pa naj bi jo napadel in analno posilil, je za Der Spiegel povedala Mayorga.

Bila sem zmedena in kot v transu, je za časnik opisala svoje stanje po napadu. Prijateljica Jordan, ki je bila z njo v apartmaju, naj bi opazila njeno čudno obnašanje in jo vprašala, kaj je narobe, a Mayorga ji v tistem trenutku ni povedala, kaj se je zgodilo. Nekoliko kasneje je šla domov in naslednji dan, ko so tabloidi začeli poročati o njej kot ženski, s katero so videli Ronalda, je vso zgodbo zaupala prijateljici. Ta je za Der Spiegel potrdila izjave Mayorge.

Isti dan je šla tudi na policijo in prijavila posilstvo, čeprav še ni razkrila Ronaldovega imena. Bala naj bi se namreč, kaj se bo zgodilo, če obtoži vplivnega zvezdnika, zato je policistom povedala le, da gre za profesionalnega športnika. S policije so jo nato odpeljali v bolnišnico na odvzem vzorcev. Policistom je Ronaldovo ime razkrila šele nekaj dni kasneje, ko ji je to svetoval odvetnik. Ta ji je tudi priporočil, naj raje zasebno in brez vpletanja javnosti pogodi z Ronaldom in naj ne gre vztraja pri policijskem pregonu in preiskavi nogometnega zvezdnika.



Za ponovno vložitev tožbe naj bi se odločila, ker kljub denarni poravnavi naj ne bi bila deležna pravice, ki si jo želi. Pravi tudi, da jo je opogumilo gibanje Me Too in da želi z javnim razkritjem ugotoviti, ali je Ronaldo napadel še druge ženske.

Njen primer naj bi bil močnejši kot pred devetimi leti. Odvetnik Kathryn Mayorga naj bi imel namreč tokrat v rokah vprašalnik, ki ga je na zahtevo svojih odvetnikov leta 2009 izpolnil Ronaldo, v njem pa naj bi priznal, da je Mayorga v usodni noči nasprotovala spolnemu odnosu. Der Spiegel je že lani poročal, da je zvezdnik za svojo odvetniško ekipo izpolnil več vprašalnikov, ki naj bi odvetnikom pomagali bolje razumeti njegovo različico dogodkov. V decembra 2009 izpolnjenem vprašalniku naj bi Ronaldo denimo vztrajal, da je bil spolni odnos sporazumen, a v prejšnjem vprašalniku, izpolnjenem septembra 2009, naj bi dejal, da mu je Mayorga med seksom ves čas govorila »ne« in »ne delaj tega«. Po spolnem odnosu naj bi se ji celo opravičil.

Nogometašev odvetnik je zavrnil očitke o posilstvu in zagrozil je, da bo Ronaldo Der Spiegel tožil. S tožbo so Ronaldovi odvetniki grozili že lani ob objavi dokumentov o poravnavi po obtožbi posilstva, a doslej tožbe še niso vložili.