900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski rokometaši začenjajo misijo Nemčija 2024

Deli na:
Slovenski rokometaši začenjajo misijo Nemčija 2024

Uroš Zorman - Foto: RK Trimo

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v današnjih popoldanskih urah zbrala v Mariboru in začela priprave za prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024. V četrtek se bo v mariborski dvorani Tabor pomerila z Bosno in Hercegovino, tri dni kasneje pa bo gostovala v Prištini na Kosovu.

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Uroš Zorman je nekaj dni pred pripravami moral spremeniti svoj prvoten igralski kader. V uvodnem kvalifikacijskem ciklusu ne bo mogel računati na Gašperja Marguča, Boruta Mačkovška in Tadeja Mazeja, nastalo vrzel pa bodo zapolnili Domen Novak, Aleks Kavčič in Darko Cingesar.

Krilna igralca Marguč in Mazej imata težave s hrbtom, Mačkovška, sicer stebra obrambe in prvo izbiro na levi strani zunanje vrste, pa je od igrišča oddaljila poškodba rame.



V skupini 7 poleg BiH in Kosova nastopa še Črna gora. Nastop na zaključnem turnirju med 10. in 28. januarjem 2024 si bodo izborile prvo in drugouvrščene izbrane vrste iz vseh osmih kvalifikacijskih skupin, poleg njih pa še štiri najboljše tretjeuvrščene. Slovenija se bo v prvi polovici marca prihodnje leto dvakrat pomerila s Črno goro, konec aprila še z BiH in Kosovom.

Na novem Zormanovem seznamu za bližnji tekmi so vratarji Jože Baznik (Nimes), Klemen Ferlin (Erlangen) in Urh Kastelic (Lemgo), krilni igralci Blaž Janc (Barcelona), Domen Novak (Wetzlar), Tilen Kodrin (Gummersbach) in Darko Cingesar (Urbanscape Loka), zunanji igralci: Dean Bombač (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Matic Grošelj (Chartres), Nik Henigman (Saint Raphael), Aleks Kavčič (Zagreb), Domen Makuc (Barcelona), Jaka Malus (Göppingen), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško) ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek (Göppingen), Matej Gaber (Pick Szeged), Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).