renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Magazin

Slovenskega jadralca Žan Luko Zelka so okradli med treningom

Deli na:
Slovenskega jadralca Žan Luko Zelka so okradli med treningom

Foto: foto: WSC Črnomelj - Z mednarodne jadralne regate

V Portu se je začelo evropsko člansko prvenstvo za moški olimpijski razred laser standard in žensko različico laser radial. Po uvodnih dveh preizkušnjah je Portorožanka Lin Pletikos v konkurenci 123 krmark tretja v evropski razvrstitvi in šesta absolutno.

Slovenijo na tekmovanju zastopata še Kim Pletikos in Žan Luka Zelko, ki so mu nepridipravi dan pred prvimi regatami vdrli v avtomobil.

"Danes je bilo vetra res malo, kar meni tudi ustreza, zato sem to izkoristila. Prvo regato sem zelo dobro startala in prvo oznako obrnila druga, kjer sem ostala do cilja. V drugi regati sem malo slabše začela, vendar sem kmalu nadoknadila in prišla na prvi bojo spet druga. Potem sem v naslednjih stranicah nekaj mest izgubila, ker se je veter polegel, ostalo pa je mnogo toka," je dejala Lin Pletikos, včeraj druga in šesta.

Njena sestra Kim, 13. in 11. v uvodnih plovih, je 17. v končni razpredelnici.

Z dvema zmagama je na čelu ženske flote Nur Shazrin Mohamad Latif, medtem ko si v enosedu standard v moški konkurenci s petimi točkami vodstvo delita Nemec Philipp Buhl in Španec Joaquin Blanco.Naslov v moški konkurenci sicer brani Ciprčan Pavlos Kontides, med ženskami pa trikratna evropska in svetovna prvakinja Nizozemka Marit Bouwmeester.

Na seznamu 164 tekmovalcev iz 49 držav ima Slovenija samo enega predstavnika, 25-letnega Žan Luko Zelka, ki so mu jo zagodli nepridipravi.

"Prvič v življenju se mi je zgodilo, da so mi vdrli v avtomobil. Pred treningom sem ga pustil v neposredni bližini kluba, a to lopovov očitno ni ustavilo. Na srečo v avtomobilu nisem imel nobenega vrednega predmeta. Zaradi zavarovalnine sem moral incident prijaviti policiji, kjer so tudi naredili zapisnik, tako da mi je to vzelo kar precej časa in energije," je neljubi pripetljaj opisal Zelko.

Štajerec se je v ponedeljkovem lahkem vetru uvrstil na 17. mesto z osmim in šestim mestom.

Loading...