porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Magazin

Slovenskega jadralca Žan Luko Zelka so okradli med treningom

Deli na:
Slovenskega jadralca Žan Luko Zelka so okradli med treningom

Z mednarodne jadralne regate - Foto: foto: WSC Črnomelj

V Portu se je začelo evropsko člansko prvenstvo za moški olimpijski razred laser standard in žensko različico laser radial. Po uvodnih dveh preizkušnjah je Portorožanka Lin Pletikos v konkurenci 123 krmark tretja v evropski razvrstitvi in šesta absolutno.

Slovenijo na tekmovanju zastopata še Kim Pletikos in Žan Luka Zelko, ki so mu nepridipravi dan pred prvimi regatami vdrli v avtomobil.

"Danes je bilo vetra res malo, kar meni tudi ustreza, zato sem to izkoristila. Prvo regato sem zelo dobro startala in prvo oznako obrnila druga, kjer sem ostala do cilja. V drugi regati sem malo slabše začela, vendar sem kmalu nadoknadila in prišla na prvi bojo spet druga. Potem sem v naslednjih stranicah nekaj mest izgubila, ker se je veter polegel, ostalo pa je mnogo toka," je dejala Lin Pletikos, včeraj druga in šesta.

Njena sestra Kim, 13. in 11. v uvodnih plovih, je 17. v končni razpredelnici.

Z dvema zmagama je na čelu ženske flote Nur Shazrin Mohamad Latif, medtem ko si v enosedu standard v moški konkurenci s petimi točkami vodstvo delita Nemec Philipp Buhl in Španec Joaquin Blanco.Naslov v moški konkurenci sicer brani Ciprčan Pavlos Kontides, med ženskami pa trikratna evropska in svetovna prvakinja Nizozemka Marit Bouwmeester.

Na seznamu 164 tekmovalcev iz 49 držav ima Slovenija samo enega predstavnika, 25-letnega Žan Luko Zelka, ki so mu jo zagodli nepridipravi.

"Prvič v življenju se mi je zgodilo, da so mi vdrli v avtomobil. Pred treningom sem ga pustil v neposredni bližini kluba, a to lopovov očitno ni ustavilo. Na srečo v avtomobilu nisem imel nobenega vrednega predmeta. Zaradi zavarovalnine sem moral incident prijaviti policiji, kjer so tudi naredili zapisnik, tako da mi je to vzelo kar precej časa in energije," je neljubi pripetljaj opisal Zelko.

Štajerec se je v ponedeljkovem lahkem vetru uvrstil na 17. mesto z osmim in šestim mestom.

loading...
Loading...