Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenska bakla je potovala skozi Zasavje

Deli na:
Slovenska bakla je potovala skozi Zasavje

Kisovški skakalec je skočil s Slovensko baklo - Foto: Aleš Pipan

Olimpijski komite Slovenije se je včeraj s Slovensko baklo ustavil v občini Zagorje ob Savi, kjer so organizatorji dogodka, Zavod za šport Zagorje v sodelovanju z občino pripravili kratko slovesnost na mestni ploščadi.

Še prej je bakla s pomočjo mladih športnikov in otrok iz Vrtca Zagorje, osnovnih šol, VDC Zasavje in Srednje šole Zagorje, potovala skozi občino. Pot je začela na skakalnici v Kisovcu. S tem so želeli poudariti, da imajo v Zagorju odlične skakalce. Nenazadnje sta bila dva njihova nekdanja člana že tudi udeleženca olimpijskih iger, v skokih Katja Požun in v kolesarstvu nekdanji smučarski skakalec, zdaj pa kolesar številka ena na svetu, Primož Roglič. Ravno tako v Kisovcu pa ima sankaško ekipo še Domen Pociecha, še en udeleženec olimpijskih iger v sankanju na umetnih progah.

Po skoku je zagorski smučarski skakalec Slovensko baklo predal kolesarjem iz Kolesarskega kluba Zagorska dolina, s čimer so simbolično povedali, da imajo Zagorju najboljšega kolesarja na svetu. Primož Roglič je športno pot začel kot izjemen smučarski skakalec, ki mu je še večje uspehe preprečil padec na planiški velikanki, zadnja leta pa jo nadaljuje kot kolesar. Sicer pa je v znamenju največjega zagorskega športnika minila tudi zaključna slovesnost, saj so mestno ploščad okrasili z rumenimi baloni, kar nakazuje, da bodo tudi letos v Zagorju strastno navijali za  Primoža Rogliča na julijski kolesarski dirki po Franciji.


Slovensko baklo so iz Kisovca kolesarji pripeljali v Evropark, kjer so jih na ladji Argonavtek pričakali otroci iz vrtca. Ti so baklo prenesli do začetka Evroparka, kjer so jo prevzeli osnovnošolci. Izmenjaje so jo tako mimo zagorskih športnih objektov do mestne ploščadi nosili učenci zagorskih osnovnih šol, VDC Zasavje in na koncu dijaki Srednje šole Zagorje.

Zbrane na mestni ploščadi je nagovoril zagorski župan Matjaž Švagan. Mladi športniki so se srečali tudi s šestimi zagorskimi športniki, ki so že sodelovali na Olimpijskih igrah ali Mladinskih olimpijskih igrah. To so Domen Pociecha, Katja Požun, Tilen Sirše, Lovro Kovačič, Ema Kovačič in Tian Badžukov.

Slovenska bakla je po dogodku v Zagorju potovala še v druge konce Zasavja.