Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

nakupovanje, trgovina Svet24.si

Trgovine bodo ob nedeljah in dela prostih dneh ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Magazin

Poglejte, kako se Zagorjani klanjajo svojemu Primožu Rogliču (FOTO)

Deli na:
Poglejte, kako se Zagorjani klanjajo svojemu Primožu Rogliču (FOTO)

Po občini Zagorje so razobesili rumene zastavice v čast Primožu Rogliču. - Foto: Občina Zagorje

Po celotni zagorski občini so v čast kolesarju Primožu Rogliču, ki je častni občan občine Zagorje ob Savi, izobesili okoli 80 rumenih zastavic. S to simbolično gesto je občina izrazila podporo nosilcu rumene majice na dirki po Franciji, so danes sporočili z zagorske občine.

Po 15 etapah Toura in 2648,5 kilometra prevoženih cest je v skupni razvrstitvi Roglič v rumeni majici s 40 sekundami naskoka pred rojakom Tadejem Pogačarjem. Po oceni občine je Roglič tudi najresnejši kandidat za zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu.

Navedli so še, da veliko pozornosti namenjajo tudi stalni ureditvi centralnega rondoja v času pomembnejših kolesarskih tekem, na katerih sodeluje Roglič.

Predsednik krajevne skupnosti Kisovec-Loke, v kateri Roglič živi s svojo družino, Marjan Kovač, pa je medtem za STA povedal, da Rogliča letos v glavnem spremljajo po domovih, vsak zase, v nekaterih gostinskih lokalih pa se zberejo tudi njegovi navijači, ki potem skupinsko spremljajo dirko."Prvič je to njegovo rojstno vas Strahovlje v svet ponesel pisatelj Janez Vajkard Valvasor, ki je poročal o okamneli zmajevi krvi. To nenavadno črno kamenje pa je Valvasor poimenoval premog oziroma premogova kri. Včeraj, danes in jutri pa Roglič nosi v svet ime kisovške in zagorske doline," je dejal Kovač.

Po njegovih besedah vsi krajani Kisovca trpijo na daljavo za Rogliča, saj se vsi zavedajo, da je ta dirka po Franciji njegov izjemen dosežek. Predvsem pa so ponosni, da je Roglič njihov sokrajan, ker kot potomci knapov znajo ceniti dosežke in presežke vsakogar, posebej pa ljudi s koreninami v kisovški oziroma zagorski dolini.

Na vprašanje, ali bodo tudi letos pripravili sprejem za Rogliča, je Kovač odgovoril, da bo to tako kot lani in predlani storil zagorski župan Matjaž Švagan, kdaj pa se bo to zgodilo, pa danes ni mogel napovedati. Pred občinskim sprejemom pa bodo sprejem pripravili tudi v krajevni skupnosti Kisovec-Loke.

Loading...