Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci v Ljudskem vrtu lovijo dva gola zaostanka

Deli na:
Slovenci v Ljudskem vrtu lovijo dva gola zaostanka

Foto: Reuters

Slovensko nogometno reprezentanco drevi ob 20.45 v Ljudskem vrtu čaka še drugi del naloge, povratna tekma dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2016 v Franciji proti Ukrajini. Varovanci Srečka Katanca s sobotne tekme iz Lvova prinašajo zaostanek z 0:2, naloga bo zato tudi pred razprodanim Ljudskim vrtom vse prej kot lahka.

Slovensko barko sta v Lvovu s svojima torpedoma zadela Andrej Jarmolenko v 22. in Jevgen Seleznjov v 54. minuti. A po besedah slovenske izbrane vrste bitke še ni konec, barka je zadeta, a potopila se ni. Svojo priložnost bodo slovenski igralci tako iskali danes, zavedajo pa se, da bo treba že od prve minute naprej garati.

Ekipa si je tekmo z Ukrajino dobro pogledala, zaveda se svojih napak. Največje so bile, da so Ukrajincem pustili preveč prostora, ti pa so preko svojih zvezdnikov ponujeno znali izkoristiti. A puške v koruzo ni vrgel nihče, Katančeva četa se zaveda, da je pred njo še 90 minut, kjer se da še kaj iztržiti.

Ukrajina je v prednosti, a presenečenje ni nemogoče, že en gol lahko precej spremeni. Vendar pa bo treba zadeti vsaj dvakrat, to bi Sloveniji prineslo podaljšek in morebitno napredovanje. Kot pravi selektor, bo morala ekipa biti bolj agresivna in hkrati dovolj mirna.

Selektor ukrajinske reprezentance Mihajlo Fomenko ne pričakuje podaljška ali enajstmetrovk. Zaveda se, da je prednost njegovih varovancev iz Lvova visoka, tega elementa igre zato z moštvom ni posebej treniral. Kot pravi, je vzdušje v ekipi dobro, izid s prve tekme pa ugoden.

Tekmo v Ljudskem vrtu bo sodila turška trojka Cüneyt Cakir, Bahattin Duran in Tarik Ongun.