zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborčani sanjajo o maščevanju Chelseaju

Deli na:
Mariborčani sanjajo o maščevanju Chelseaju

Foto: Reuters

Nogometaši Maribora se bodo drevi ob 20.45 v Ljudskem vrtu znova pomerili s Chelseajem. Gre za dvoboj četrtega kroga skupinskega dela lige prvakov, varovanci trenerja Anteja Šimundže pa bodo moči z angleškim klubom merili že drugič v 14 dneh. Pred dvema tednoma so igralci londonske ekipe Maribor doma premagali visoko s 6:0.

Mariborski nogometaši so po dobrem začetku v letošnji ligi prvakov pri Chelseaju na Stamford Bridgeu doživeli hladen tuš. Po dveh remijih so se morali sprijazniti z visokim porazom, razlika v kakovosti posameznikov obeh ekip je bila očitna. A vijoličasti se na današnjo domačo tekmo ne podajajo z belo zastavo kljub bledim predstavam v domačem prvenstvu; Mariborčani so v petek doma klonili proti vodilnim Domžalam z 0:1.

Mariborska vrsta se želi tokrat predstaviti v lepši luči, predvsem zato, ker je v zadnjih tednih vse več negodovanja slišati tudi s tribun. "Priprave so potekale po ustaljenem ritmu, veseli nas, da je zdravstveno stanje iz dneva v dan boljše, da je večina razen Aleša Mejača v polnem trenažnem procesu. Na zadnjem treningu sem videl močno in ambiciozno ekipo, ki želi predstaviti slovenski nogomet v ligi prvakov, kot ga je predstavljala do zdaj. Delovali bomo zelo močno, z željo po rezultatu," je pred tekmo napovedal mariborski strateg Šimundža.

Kot pravi, bo vse odvisno od tega, kako bo igral nasprotnik, kako se bo postavil. "Sami bomo enako ambiciozni kot na zadnji tekmi. Tam je Chelsea odigral vrhunsko tekmo, v vseh delih igre je bil uspešen, mi smo bili v podrejenem položaju. Danes lahko odigramo dosti boljše in zrelo," je dejal Šimundža, ki slabe predstave v zadnjih krogih prvenstva pripisuje pomanjkanju sreče: "Terminov tekem si ne moremo izbirati, v zadnjih krogih nam ni šlo od rok, razlog je preprost, zapustila nas je sreča. A na zadnjih treningih sem videl ekipo, ki je ambiciozna in željna dokazovanja."



"Pred samim tekmovanjem smo bili vsi zadovoljni z uvrstitvijo v to tekmovanje, a sam sem vedno poudarjal, da želimo biti konkurenčni, želimo biti konkurenčni proti Chelseaju, kalkulacije bomo delali na zadnji tekmi. Ne pričakujem, da bo Chelsea danes vstopil v tekmo preračunljivo. Londončani so povedali že, da želijo iz dveh tekem šest točk, s tem bodo tudi rešili napredovanje v skupini. Ne verjamem, da bo Jose Mourinho odpočil glavne igralce, saj je dejal, da nas jemlje zelo resno. Čeprav ne vemo, v kakšnem stanju je ekipa, je njihov izbor igralcev tako velik, da pričakujemo najmočnejši Chelsea, ki je na voljo," je še povedal Šimundža.

V ekipi Chelseaja, ki je v zadnjem krogu domačega prvenstva premagala QPR in si tako pripravila uspešno generalko za današnje gostovanje pri Mariboru, bo po poškodbi znova zaigral eden glavnih zvezdnikov ekipe Diego Costa.

Tekmo bodo v razprodanem Ljudskem vrtu, na dvoboj prihaja tudi nekaj več kot 600 podpornikov londonskega kluba, sodili Italijani Daniele Orsato, Renato Faverani in Andrea Stefani.