Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski nogometaši po nujne tri točke proti Estoniji

Deli na:
Slovenski nogometaši po nujne tri točke proti Estoniji

Foto: Reuters

Slovensko nogometno reprezentanco drevi ob 20.45 v Mariboru čaka nova kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo 2016. Po bolečem sobotnem porazu proti Švici, ko je slovenska izbrana vrsta večji del tekme vodila, bo tokrat zmaga nujna. Tekmec bo Estonija, ki je na lestvici skupine E od minulega vikenda višje od izbrancev Srečka Katanca.

Slovenska izbrana vrsta je v soboto v Baslu proti Švici več kot sedemdeset minut vodila proti Švici z 2:0, nato pa tekmo izgubila z 2:3 v zadnjih minutah tekme. Boleč poraz je slaba popotnica pred novo preizkušnjo, a nogometaši so tokrat odločeni, da gredo po zmago, poraz pa je že pozabljen. Vzdušje med igralci je znova dobro, vsi skupaj pa novo preizkušnjo že nestrpno pričakujejo.

Selektor Katanec je poudaril, da je ekipa pripravljena, da so vsi zdravi in da moštvo čaka še ena tekma, ki prinaša tri točke. Zaradi poškodbe bo manjkal Milivoje Novaković, zamenjave pa selektor ni razkril.

Katanec meni, da torkova tekma še ne odloča o ničemer, da ekipi ostajajo še tri tekme. Seveda želi zmagati vsako tekmo, ekipe pa ne postavlja tako, da bi igral na ničlo. "Fantje morajo pozabiti soboto, so profesionalci, takšen je ritem, enak za vse, tako da ... Čaka nas izredno težka tekma, nobena reprezentanca Estoncev ni nadigrala, vemo kaj so, vemo, da so čvrsto vodena ekipa. Skupaj igrajo 10 ali 15 let, ne vem, imajo stotine tekem več," je povedal Katanec.

Selektor opozarja, da današnja tekma ne bo lepa, pričakuje pa podporo navijačev s tribun vseh 90 minut.

Estonija je v soboto z 1:0 premagala Litvo. Edini gol je v 71. minuti prispeval znanec s slovenskih igrišč Konstantin Vassiljev. Estonci so osvojili deseto točko in so vsaj začasno na lestvici za točko prehiteli Slovenijo. Z 21 točkami so prvi Angleži, druga Švica jih ima 15, Slovenija na četrtem mestu devet, peta Litva šest, zadnji San Marino pa eno.

Tekmo v Ljudskem vrtu bo sodila grška trojka Tasos Sidiropoulos, Damianos Efthimiadis in Polychronis Kostaras.