Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ukrajinci zadeli dvakrat, pred Slovenci zahtevna naloga

Deli na:
Ukrajinci zadeli dvakrat, pred Slovenci zahtevna naloga

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 v Lvovu izgubila proti Ukrajini z 0:2 (0:1). Povratna tekma bo v torek v mariborskem Ljudskem vrtu.

* Stadion Arena Lvov, gledalcev 35.000, sodniki: Eriksson, Klasenius in Wärnmark (vsi Švedska).
* Strelca: 1:0 Jarmolenko (22.), 2:0 Seleznjov (54.).
* Ukrajina: Pjatov, Hačeridi, Ševčuk, Fedecki, Rakicki, Konpljanka, Sidorčuk, Ribalka, Garmaš (od 80. Malinovski), Jarmolenko (od 90. Karavajev), Seleznjov (od 83. Kravec).
* Slovenija: Handanović, Jokić, Cesar, Ilić, Brečko, Kurtić, Krhin, Kampl, Iličić (od 63. Bezjak), Birsa (od 73. Pečnik), Novaković (od 90. Ljubijankić).
* Rumeni kartoni: Seleznjov, Hačeridi, Rakicki; Novaković, Krhin.
* Rdeči karton: /.

Slovenski nogometaši v Maribor na povratno tekmo odhajajo s težko nalogo. V Lvovu so si tudi pred očmi predsednikov obeh držav Petra Porošenka in Boruta Pahorja namreč priigrali zajeten zaostanek, ki bi bil lahko še precej višji, obenem pa niso dosegli želenega zadetka. Med drugim niso sprožili niti enega strela v okvir vrat. Ukrajina je po prikazanem sodeč povsem zasluženo slavila, Slovencem pa je lahko žal nekaj neizkoriščenih priložnosti, predvsem iz prvega polčasa.

Selektor Katanec z začetno postavo pričakovano ni presenetil, vanjo je uvrstil preverjene igralce, tudi Miša Brečka, ki je na desni strani obrambe zamenjal Andraža Struno.

Ukrajinci so prav tako pričakovano tekmo začeli s terensko pobudo, ki pa jim ni prinesla kakšne obetavnejše akcije. Vse do 22. minute, ko je po kotu odbita žoga prišla do Andreja Jarmolenka, ta je ob premalo odločnem pokrivanju slovenskih branilcev prišel do strela iz bližine in malce z desne strani žogo poslal v nasprotni kot.

V 27. minuti so imeli najprej nekaj sreče Slovenci, ko je Denis Garmaš v ugodnem položaju slabo zadel žogo, na drugi strani pa je dotlej prvo resno priložnost za Slovenijo zapravil Josip Iličić, ki je neoviran s 15 metrov žogo poslal čez gol.

V 29. minuti je imel lepo priložnost tudi Milivoje Novaković, a ga je žoga nekoliko presenetila in se odbila k vratarju domačih. Pet minut pozneje je Samir Handanović lepo posredoval po nevarnem poskusu Sergeja Ribalke s približno 20 metrov, v 39. minuti pa še po strelu Garmaša z glavo.

V drugem polčasu je Ukrajina spet odločneje začela in v 54. minuti prišla do podvojitve prednosti. Jarmolenko je na desni strani v ogenj poslal vtekajočega Artema Fedeckega, ki je prehitel Bojana Jokića, nato pa je Ukrajinec žogo poslal pred slovenski gol, kjer je bil Jevgen Seleznjov, ki je iz bližine zadel za 2:0.

Le nekaj minut pozneje so imeli Ukrajinci novo izjemno priložnost, ko je s strelom z glavo poskusil povsem osamljeni Garmaš, Handanović pa je izvrstno posredoval in preprečil še višje vodstvo gostiteljev. V 69. minuti je po napaki Boštjana Cesarja in Branka Ilića sam pred Handanovića prišel Seleznjov, žogo poslal mimo slovenskega vratarja, a na srečo Slovencev zadel zgolj vratnico.

Malce pozneje je Jevgen Hačeridi z volejem meril previsoko v kazenskem prostoru Slovenije, Nejc Pečnik pa je v 74. minuti žogo poslal čez ukrajinska vrata. Zadnjo lepo priložnost na tekmi je v 90. minuti zapravil Jevgen Konopljanka, ko je iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru zgrešil cilj.