adventure-1807524_1920 Dobra karma

Tarot napoved: usodi ne boste mogli ubežati, zato...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

prometna nesreča, btc, tovornjak, kolesarka Svet24.si

FOTO: Huda prometna nesreča v ljubljanskem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Magazin

Sledi korakov: zasavski Dediči o Razvejanem deblu (VIDEO)

Deli na:
Sledi korakov: zasavski Dediči o Razvejanem deblu (VIDEO)

Igor Gošte in Jože Sevljak - Foto: Igor Gošte

Pred vami je še drugi del oddaje o pesniški skupini Dediči, ki je leta 1970 izdala skupno pesniško zbirko Razvejano deblo. V njej so pesmi Vlada Garantinija, Jožeta Sevljaka, Francija Lakoviča, Franca Kopitarja in Radovana Palčiča. Vodja te pesniške skupine je bil Nande Razboršek.

Po skoraj pol stoletja od izida te pomembne pesniške zbirke, so o njenem nastanku, o članih skupine in svojem umetniškem ustvarjanju spregovorili pesniki Vlado Garantini, Jože Sevljak in Franci Lakovič. Marsikaj zanimivega so povedali tudi o svojih zdaj že pokojnih pesniških prijateljih: Radovanu Palčiču, Francu Kopitarju in Nandetu Razboršku.

V drugem delu oddaje je spregovoril pesnik in pisatelj Jože Sevljak, ki živi in ustvarja v Litiji. Podpisal se je pod več pesniških zbirk, pravljic, mladinskih romanov in socialno obarvanih romanov za odrasle. V času nastajanja zbirke Razvejano deblo je kot učitelj deloval v Zagorju.

Kasneje je bil ravnatelj OŠ v Šmartnem pri Litiji, bil zaposlen na Zavodu za šolstvo in dolga leta vodil Zavod za izobraževanje v Litiji.

Aktiven je bil tudi na medijskem področju, na Radiu Slovenija, Radiu Kum in pred leti na televiziji ETV, kjer je vodil otroško oddajo Pravljične minute, kjer je prebiral svoje in pravljice drugih avtorjev.

loading...
Loading...