rebernik1 Svet24.si

FOTO: Zorica že 40 let zbira rdeče stvari

traktor, nesreča Svet24.si

Norbert izkrvavel pred njenimi očmi, ko sta s ...

ženski Dobra karma

Ne sodite ljudi – ne po preteklosti ne po ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

resnicnostni sovi salome Njena.si

Salome si je na roko tetovirala svojo največjo ...

vatroslav z družino Njena.si

Ljubezen na vasi: Takole Vatroslav razvaja svoji ...

Magazin

Pesniški turnir 2019/20

Deli na:
Pesniški turnir 2019/20

Fotografija je simbolična. - Foto: Revija Zvezde

Igor Gošte in Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi razpisujeta PESNIŠKI TURNIR 2019/2020. Na natečaju lahko sodelujete le z eno pesmijo, ki mora biti napisana v slovenskem jeziku.

Razpisani sta dve starostni kategoriji: v prvi skupini boste pesniki osnovnošolci, v drugi pesniki starejši od 15 let.

Svojo še neobjavljeno pesem, opremljeno s polnim imenom, naslovom in telefonsko številko pošljite najpozneje do 10. marca 2020 izključno na elektronski naslov: igor.goste@siol.net. Pesem pošljite v pisavi Times New Roman, velikost črk 14.

Strokovna komisija bo poslane pesmi pregledala in ocenila ter v obeh skupinah izbrala tri pesnike, ki bodo prejeli najvišjo oceno strokovn e komisije. Strokovna komisija bo pesmi v ocenjevanje prejela anonimno. Po trije nagrajeni pesniki bodo prejeli praktične nagrade, naj pesnika v obeh kategorijah tudi denarni nagradi. Osnovnošolski pesnik bo prejel 50 evrov bruto, pesnik v starejši kategoriji pa 100 evrov bruto.

Priznanja bodo podeljena aprila na prireditvi v prostorih zagorske knjižnice. S sodelovanjem na natečaju oziroma s poslano pesmijo soglašate, da je vaša pesem javno predstavljena. Prireditev se bo v celoti posnela. Posnetek bo poslan v predvajanje televizijam in vsem zainteresiranem. Naložen bo tudi na YouTube strani Igor Gošte in na socialnih omrežjih. O datumu in uri boste tako nagrajeni kot tudi sodelujoči pesniki pravočasno obveščeni.

Vabljeni k sodelovanju!

loading...
Loading...