sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 31. marca

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

18991X1592 Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

jan klobasa Njena.si

Jan Klobasa preživlja pandemijo na delovnem mestu

Magazin

Sin Che Guevare na Kubi odprl turistično agencijo

Deli na:
Sin Che Guevare na Kubi odprl turistično agencijo

Foto: Reuters

Najmlajši sin gverilskega voditelja Ernesta Che Guevare je odprl turistično agencijo, ki nudi izlete z motorjem po Kubi, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Izleti odražajo očetovo strast do motorjev, o čemer je Che Guevara pisal tudi v svojih potopisih.

Ernesto Gevara je najmlajši sin od petih Che Guevarovih otrok.

Njegova turistična agencija La Poderosa Tours je dobila ime po britanskem motorju "morton500", na katerem je Che Guevara med leti 1951 in 1952 prepotoval dobršen del Južne Amerike. Agencija sicer za vožnjo ne ponuja motorjev norton, ampak harley davidsone.

Šestdnevni izlet, ki "povezuje zadovoljstvo ob razgledih lepega otoka z bližnjim srečanjem z delom kubanske revolucije" stane dobrih 2400 evrov, medtem ko devetdnevni izlet stane dobrih 4600 evrov, odvisno od namestitve.

Izlet z motorjem zajema obisk kolonialne Havane in pot do mesta Santa Clara na vzhodu otoka, kjer je bilo leta 1958 ključno bojišče kubanske revolucije.

Po potopisih Che Guevare je režiser Walter Salles leta 2004 posnel tudi film Dnevnik motorista (The Motorcycle Diaries).

Che Guevara je bil ubil leta 1967 v Boliviji. Njegovi posmrtni ostanki so od leta 1997 v mavzoleju Che Guevare na Kubi, še poroča Tanjug.

loading...
Loading...