danijel borojević Svet24.si

Skrivnost najbolj iskanega slovenskega kriminalca

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

janko-fatur Njena.si

Janko: Metuljčki pridejo v maju …

tina maze Ekipa24.si

No, tega ne poskušajte sami! Tina Maze ve kako se...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Harrison Ford z letalom strmoglavil na golf igrišče in se poškodoval

Deli na:
Harrison Ford z letalom strmoglavil na golf igrišče in se poškodoval

Foto: Reuters

Ameriški igralec Harrison Ford se je v četrtek poškodoval v nesreči z manjšim starodobnim letalom. Zaradi odpovedi motorja je strmoglavil na golf igrišče v Santa Monici blizu Los Angelesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

72-letni igralec, znan med drugim po vlogah v filmih Indiana Jones, Priča, Begunec in Vojna zvezd, ima več brazgotin po glavi, je poročala spletna stran TMZ. Po neimenovanih virih pa je NBC News poročal, da ima Ford resne ureznine na glavi in da je morda utrpel zlome.

Njegova tiskovna predstavnica Ina Treciokas je sporočila, da je v bolnišnici, njegovo življenje pa da ni ogroženo ter da bo po pričakovanjih povsem okreval. Da je "potolčen, a v redu", pa je iz bolnišnice tvitnil Fordov sin Ben Ford.

Ford je z manjšim dvosedežnim letalom iz druge svetovne vojne strmoglavil popoldne po lokalnem času kmalu po vzletu z bližnjega letališča v Santa Monici. Pred strmoglavljenjem je zračni kontroli sporočil, da je prišlo do odpovedi motorja in zaprosil za takojšnjo vrnitev na letališče. Na letalu je bil sam.

Ford je strmoglavil v letalu ryan PT-22, ki so jih med drugo svetovno vojno izdelovali za urjenje ameriških vojaških pilotov. Po vojni jih niso več izdelovali.

Ford, ki je že dolgo pilot, je lastnik več letal.