tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Šest Slovenk na današnjem slalomu za Zlato lisico, v boju za zmago pa spet Shiffrinova in Vlhova

Deli na:
Šest Slovenk na današnjem slalomu za Zlato lisico, v boju za zmago pa spet Shiffrinova in Vlhova

Mikaela Shifrin in Petra Vlhova v Mariboru. - Foto: Bobo

Danes se bo odigral drugi del 55. Zlate lisice, že 50. kot elitno tekmovanje alpskih smučark za svetovni pokal. Prvič se je Zlata lisica začela v petek, z veleslalomom, in prvič sta bili zmagovalki dve. Trenutno najbolj vroči tekmovalki v karavani Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova sta si razdelili prvo mesto. Se lahko podobno zgodi tudi v slalomu?

Mikaela Shiffrin je zmagovalka zadnjih treh slalomov za Zlato lisico, lani v Kranjski Gori in v letih 2017 in 2015 v Mariboru. Leta 2016 je lisičkin slalom odpadel zaradi odjuge. In Shiffrinova je zmagala na kar trinajstih od zadnjih sedemnajstih slalomov za svetovni pokal. Vse štiri, kjer ji ni uspelo, je dobila vzhajajoča slovaška senzacija Petra Vlhova, ki je zmagala na zadnjem slalomu za svetovni pokal pred Mariborom v Flachauu.

Smučarki sta si v petek razdelili veleslalomsko zmago za 55. Zlato lisico. Tako da je nov zagrizen boj za lisičkin slalom in pohorsko kombinacijo že vnaprej zagotovljen. Smučanje je sicer individualen šport, v katerem se lahko hitro pripetijo kakšne napake. In na napake obeh preži konkurenca in čaka, da bo izkoristila svojo priložnost. Kandidatki za pohorsko zmago tako nista samo dve.

V dobri formi pred svetovnim prvenstvom je olimpijska prvakinja v disciplini Frida Hansdotter, na svojo priložnost čaka tudi Švicarka Wendy Holdener, sicer olimpijska podprvakinja iz Pyeongchanga. Švedska veteranka je na Zlati lisici zmagala leta 2014, ko je bila ta v Kranjski Gori, ko je dosegla sploh svojo prvo zmago za svetovni pokal, Švicarki pa v slalomu in veleslalomu še ni uspelo zmagati, kar devetnajstkrat pa je bila v slalomu že na stopničkah ter drži neslavni rekord v zgodovini ženskega svetovnega pokala.

Javni žreb startnih številk v središču Maribora je te razdelil takole: številko 1 je dobila Avstrijka Katharina Liensberger, številko 2 Hansdotterjeva, številko 3 Shiffrinova, številko 4 Avstrijka Bernadette Schild, številko 5 Švedinja Anna Swenn Larsson, številko 6 Vlhova in številko sedem Holdenerjeva.



Slovenke pa imajo naslednje številke: Maruša Ferk 21, Ana Bucik 22, Meta Hrovat 29, Neja Dvornik 46, Klara Livk 56 in Andreja Slokar 62.

Na seji vodij ekip pred sobotnim slalomom so trenerji vseh reprezentanc pohvalili organizatorje za odlično izvedeni veleslalom.

Za slalom se bo odvijala še težja bitka z vremenom, saj je napovedana otoplitev. Vodja tekmovanja Mitja Dragšič je zagotovil, da je njegova ekipa pripravljena.

Prva vožnja se bo začela ob 10. uri, druga pa bo na sporedu ob 13. uri.