1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Veleslalomska sobota z Zlato lisico v Kranjski Gori

Deli na:
Veleslalomska sobota z Zlato lisico v Kranjski Gori

Kranjska Gora - Foto: Bobo

Prva sobota v novem letu je smučarsko gledano povsem veleslalomsko obarvana. V Kranjski Gori se bo z ženskim veleslalomom začela 54. Zlata lisica, v švicarskem Adelbodnu pa se bodo merili veleslalomisti.

Najboljša slovenska veleslalomista bosta nastopila v prvi jakostni skupini Žan Kranjec kot 10. na startu, Ana Drev 15.

Drevova bo startala na repu prve jakostne skupine, Tina Robnik ima številko 20, Meta Hrovat se bo na progo v Podkorenu pognala s številko 28. Ana Bucik bo nosila številko 51, Desiree Ajlec je dobila številko 60, novinka v svetovnem pokalu Andreja Slokar bo nosila številko 66.

Slovenke so odločene iztisniti najboljše pred domačim občinstvom ter poseči po vrhu, še zlasti po tem ko so se v Lienzu tri uvrstile v prvo enajsterico, Drevova je bila šesta, Hrovatova osma in Robnikova enajsta.

Prvo vožnjo petega veleslaloma v tej sezoni, ki se bo začela ob 9.30, bo odprla Avstrijka Stephanie Brunner. Elitno sedmerico bo sklenila Američanka Mikaela Shiffrin, vodilna v svetovnem pokalu in zmagovalka sedmih tekem v tej sezoni. Glavna favoritka za zmago na veleslalomski in slalomski tekmi bo lovila svojo 39. in 40. karierno zmago.



Finalna vožnja bo ob 12.15. Kranjska Gora je rezervna lokacija za Maribor, kjer lisice niso mogli pripraviti zaradi pomanjkanja snega.

V švicarskem Adelbodnu je na sporedu peti moški veleslalom za točke svetovnega pokala v sezoni. Prvi slovenski favorit je Žan Kranjec, ki je v Alta Badii s tretjim mestom osvojil premierne stopničke. Drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin bo nosil številko 58.

Veleslalom bo odprl Francoz Alexis Pinturault, s startno številko dve se bo na progo podal vodilni v seštevku sezone Avstrijec Marcel Hirscher, ki je na slalomu v Zagrebu osvojil svojo 50. zmago v svetovnem pokalu ter se izenačil s slovitim Albertom Tombo.

Prva vožnja bo na sporedu ob 10.30, finalna se bo začela ob 13.30. Zaradi slabega vremena je današnja tekma v Adelbodnu pod vprašajem.