pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za Zlato lisov v Mariboru očitno ne bo dovolj snega; bosta tekmi v Kranjski GOri?

Deli na:
Za Zlato lisov v Mariboru očitno ne bo dovolj snega; bosta tekmi v Kranjski GOri?

Tako je na Zlati lisici v Mariboru, ko je vreme pravo. - Foto: STA

Mariborsko Pohorje naj bi 6. in 7. januarja gostilo 54. Zlato lisico, tekmo alpskih smučark svetovnega pokala.

Danes bo kontrolor Mednarodne smučarske zveze Hans Grogl z vodjem tekmovanja Mitjem Dragšičem pregledal smučišče in podal končno oceno, ali je snežna podlaga dovolj debela za organizacijo tekme. Obeti za tekmo v Mariboru niso najboljši.

Ker je v zadnjih dneh Maribor in vso Slovenijo zajela otoplitev z dežjem, je tekma v štajerski prestolnici zaenkrat precej v zraku, veliko je že govora o selitvi na nadomestno prizorišče v Kranjsko Goro.


V državi te dni vlada bolj spomladansko kot zimsko vreme. Dnevne temperature okrog 10 stopinj Celzija, ki tudi ponoči ne padejo pod ničlo, onemogočajo umetno zasneževanje glede na nadmorsko višino nizko ležečega smučišča v Mariboru. Kot so dejali pohorski prireditelji, bi potrebovali vsaj dve mrzli noči, da bi lahko pripravili umetni sneg, a so temperature preprosto previsoke.

Marljivi pohorski delavci so v minulih letih že velikokrat dobili bitko z muhastim vremenom, tokrat pa se zdi, da sta veleslalom 6. januarja in slalom dan kasneje neizvedljiva. Čeprav bo sodba o tekmovanju uradno padla šele po opravljeni snežni kontroli danes okrog 11. ure, pa so prireditelji že razmislili tudi o rezervnih scenarijih, morebitni selitvi v Kranjsko Goro. Tamkajšnja proga je po besedah generalnega sekretarja organizacijskega odbora Vitranca Srečka Medvena dobro pripravljena in je pripravljena sprejeti tekmo za 54. Zlato lisico.

ASK Kranjska Gora bo na to temo zasedal danes ob 13. uri. Kranjska Gora se je kot nadomestno prizorišče v minulih letih že izkazala. Večjo težavo zaradi podaljšanih praznikov predstavljajo le namestitve neposredno v Kranjski Gori, vendar bi lahko večji del obiskovalcev in tekmovalnega pogona prevzel tudi bližnji Bled.