gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sanje slovenskih odbojkarjev so se uresničile: nocoj premiera v svetovni ligi

Deli na:
Sanje slovenskih odbojkarjev so se uresničile: nocoj premiera v svetovni ligi

Foto: Bobo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes, ob 20. uri, v ljubljanski športni dvorani Stožice, igrala svojo prvo tekmo v svetovni ligi. V prvem krogu se bodo srebrni z zadnjega evropskega prvenstva pomerili s Katarjem, v soboto jih ob isti uri čaka še srečanje s Tunizijo, v nedeljo ob 19. uri pa še z Venezuelo.

Desetletje so slovenski odbojkarji sanjali o tem, da bi zaigrali v svetovni ligi, lani pa so se jim z zmago v evropski ligi sanje le uresničile. Svoje odlične igre v evropski igri so nadgradili še na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji, kjer so klonili šele v finalu proti Franciji. Z Andreo Gianijem na klopi so cilji slovenske moške izbrane vrste še naprej visoki, prvi pa je, da v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige osvojijo prvo mesto in se prebijejo v drugi kakovostni razred.

Tekmeci v ljubljanski dvorani Stožice na prvi pogled morda niso atraktivni, najbolj zveneče ime je Venezuela, vendar so vsi trije že igrali v svetovni ligi, Slovenija pa je v njej debitant.

"Z osvojeno srebrno medaljo na evropskem prvenstvu nismo več nepomembna reprezentanca, kakršna smo bili še do lanskega evropskega prvenstva. Smo evropski podprvaki in tako moramo tudi pristopiti k tekmam. Imamo zelo veliko odgovornost in sploh ni pomembno, koliko smo trenirali. Pomembno bo samo to, kar bomo prikazali na igrišču, v prvi vrsti nas mora krasiti naš ekipni duh," pred prvo tekmo s Katarjem pravi selektor Giani.

Po turnirju v Ljubljani slovenske odbojkarje v skupinskem delu čaka še turnir v Solunu, ki bo od 24. do 26. junija, na njem pa bosta njihova nasprotnika ob grški reprezentanci še enkrat Katar in Portoriko, seveda pa si bodo Gianijevi izbranci že na ljubljanskem turnirju skušali pripraviti čim boljše izhodišče v boju za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo julija v Nemčiji.