Revija Reporter
Magazin

Vujović bo kljub smrti mame Slovenijo vodil proti Madžarski

STA

9. jun. 2018 5:55

Deli na:

Slovensko moško rokometno reprezentanco v naslednjih petih dneh čakata izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi z Madžarsko za nastop na svetovnem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Nemčiji in na Danskem. Prva medsebojna tekma se bo drevi v koprski Bonifiki pričela ob 20. uri, povratna pa v sredo, 13. junija, v Veszpremu ob 19. uri.

Slovenska izbrana vrsta je doslej odigrala 25 tekem z Madžarsko. Na njih je dosegla 12 zmag, dve tekmi sta se končali z neodločenima izidoma, enajstkrat pa je izgubila.

Reprezentanci sta se na velikem turnirju nazadnje pomerili na evropskem prvenstvu v Srbiji 2012, ko je Slovenija v Novem Sadu zmagala z 32:30. V kvalifikacijah za SP na Švedskem 2011 je bila boljša Madžarska, ki je tesno slavila s skupnim izidom s 53:52, v kvalifikacijah za SP v Katarju 2015 pa je Slovenija zmagala s skupnim izidom 52:51.

Selektor reprezentance Veselin Vujović bo navzlic tragičnemu dogodku in smrti mame vodil svoje izbrance na obeh kvalifikacijskih tekmah z Madžarsko.

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi na včerajšnji novinarski konferenci v Pretorski palači v Kopru niti z besedo ni omenil tragičnega dogodka, informacija o tem je zaokrožila šele po koncu novinarske konference na Obali, kjer so Vujović, Vid Kavtičnik in Gašper Marguč razgrnili načrte za bližnja dvoboja z vzhodnimi sosedi.

Direktor reprezentance Uroš Mohorič je za časnik Delo pojasnil, da bo Vujović kljub vsemu vodil Slovence na obeh tekmah. "Vuja je zelo dobro prenesel tragično novico, odločil se je, da bo v soboto normalno na klopi vodil ekipo. Pogreba, ki bo v soboto v Cetinju, pa se ne bo mogel udeležiti."