Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zdaj gre zares: Brazilija proti Čilu, Kolumbija proti Urugvaju

Deli na:
Zdaj gre zares: Brazilija proti Čilu, Kolumbija proti Urugvaju

Foto: Reuters

Po prvem prostem dnevu se bo danes v Braziliji nadaljevalo svetovno prvenstvo v nogometu. Na sporedu bodo prve tekme osmine finala, v Belo Horizonteju se bosta ob 18. uri merili Brazilija in Čile, ob 22. uri sledi v Riu de Janeiru tekma med Kolumbijo in Urugvajem.

Zdaj bo šlo zares, tekme na izpadanje, popravnih izpitov ne bo. Kdor preživi, gre naprej, kdor ne, se poslovi. Najprej se bodo pomerile štiri južnoameriške ekipe, glavna sodnika, ki bosta delila pravico na prvih tekmah, pa bosta Evropejca. V Belo Horizonteju bo sodil Anglež Howard Webb, ki je bil sodnik tudi na finalni tekmi SP leta 2010 med Španijo in Nizozemsko. Na sloviti Maracani pa bo glavni sodnik Nizozemec Björn Kuipers, ki je sodil finale letošnje lige prvakov med Realom in Atleticom.

"Osebno si Čila nisem želel, saj se zavedam težav, ki jih lahko povzroči mojim igralcem ta močna ekipa," je dejal brazilski selektor Luiz Felipe Scolari. Tekma med Kolumbijo in Urugvajem je dobila dodatni pridih že po tekmi skupinskega dela, ko je Urugvaj z 1:0 premagal Italijo. Mednarodna nogometna zveza je namreč strogo kaznovala Luisa Suareza, ki je med tekmo v ramo ugriznil Italijana Giorgia Chiellinja.

Zanj je SP že končano, saj je dobil devet reprezentančnih tekem prepovedi igranja, štiri mesece ne bo smel sodelovati v nogometu, plačati pa bo moral še 100.000 švicarskih frankov kazni.


Tudi v nedeljo bosta na sporedu dve tekmi, Nizozemska bo ob 18. uri napredovanje v četrtfinale iskala v tekmi z Mehiko, Kostarika v Recifeju štiri ure kasneje proti Grčiji.

V ponedeljek bodo nekdanji svetovni prvaki Francozi v Brasilii ob 18. uri merili moči z Nigerijo, ob 22. uri se bosta v Porto Alegreju srečali reprezentanci Nemčije in Alžirije. V torek je še zadnji dan osmine finala, v Sao Paulu se bo Argentina ob 18. uri merila s Švico, v Salvadorju pa bosta ob 22. uri igrali Belgija in ZDA.

Po prvem delu mundiala so sicer na vrhu seznama najboljših strelcev trije posamezniki. S po štirimi goli si prvo mesto delijo zvezdnik Argentine Lionel Messi, prvi mož Brazilije Neymar in nemški mojster okroglega usnja Thomas Müller.

Po tri gole so doslej na prvenstvu dosegli Nizozemca Robin Van Persie in Arjen Robben, Francoz Karim Benzema, Kolumbijec James Rodriguez, Švicar Xherdan Shaqiri in Ekvadorec Enner Valencia.