bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

Omar Naber Odkrito.si

Omar Naber - Letos se mu bo zgodilo nekaj ...

Adam Delius Ekipa24.si

Oglasil se je Delius! Tu je novi trener in njegova...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Šest Slovencev na današnjem finalu v Planici

Deli na:
Šest Slovencev na današnjem finalu v Planici

Letos pričakujejo skoraj 70.000 obiskovalcev. - Foto: Bobo

V Planici se bo danes ob 15. uri s prvo serijo posamične tekme začel tekmovalni del finala svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Na letalnici bratov Gorišek bo uro prej še poskusna serija. Brata Peter in Domen Prevc ter Jurij Tepeš so imeli nastop že zagotovljen, v kvalifikacijah pa je bila od deseterice slovenskih predstavnikov uspešna trojica.

V četrtkovih kvalifikacijah je bil med 75 skakalci iz 16 držav osmi Anže Semenič, 11. Jernej Damjan in 22. Tilen Bartol. Po podatkih organizatorjev se je zbralo okrog 15.00 gledalcev, povečini mladih, med njimi pa je bil tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

"Popraviti moram zadnji del leta. Zadovoljen bom s čim večjo perfekcijo skoka in uživanjem v zraku," je napovedal Peter Prevc.

Slovenski skakalci so od leta 2012, ko je zmagal Robert Kranjec, ki je na rehabilitaciji po poškodbi, vsako leto slavili vsaj na eni posamični tekmi v Planici. Leta 2013 je bil uspešen Tepeš, leta 2014 Peter Prevc, ki je zmagal tudi naslednje leto, na drugi tekmi pa je bil uspešen Tepeš, ki je v četrtkovih kvalifikacijah dosegel največjo daljavo.

Lani je na vseh treh tekmah zmaga ostala doma; poleg Kranjca je slavil tudi Peter Prevc in s tem kronal izjemno sezono, v kateri je v rekordni zimi osvojil vse, kar je bilo mogoče osvojiti, vključno z velikim kristalnim globusom. Zanj se letos borita Avstrijec Stefan Kraft in Poljak Kamil Stoch. Slednja v kvalifikacijah nista nastopila, na drugem treningu pa sta imela drugi in tretji dosežek.