mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"S teboj sem jaz", posnetek zaključne prireditve (VIDEO)

Deli na:
"S teboj sem jaz", posnetek zaključne prireditve (VIDEO)

Skupinska fotografija ob uspelem zaključku projekta S teboj sem jaz. - Foto: Igor Gošte

"S teboj nisem ti" in "S teboj sem jaz" je osrednje sporočilo zaključne prireditve evropskega projekta "Gradimo VIP Zasavje". Pred vami je celotni posnetek torkove prireditve, ki je potekala pred stavbo zasavskega Varstveno delovnega centra v Zagorju.

Direktorica VDC Špela Režun je povedala, da se "S teboj sem jaz"  lahko zgodi le, če se v vseh institucijah, celotni družbi ravnamo in živimo po načelu  VIP (vključujoče, inovativno in povezano).

Sicer pa je VIP Zasavje inovativen koncept vključevanja ranljivih skupin v družbo. Vključujočo družbo pa lahko gradimo le celovito oziroma na dveh glavnih temeljih hkrati. Prvi so kompetence in samozavest invalidov. Drugi je kreativno medsektorsko povezovanje in sodelovanje vodilnih, zaposlenih iz različnih organizacij, učiteljev in otrok s ciljem, da se skupaj naučimo odstranjevati poleg arhitektonskih ovir tudi ovire v naših glavah. Vse z enim ciljem, da postanemo vključujoča družba za vse, tako v mislih, besedah kot dejanjih.

Projekta so se razveselile tudi uporabnice VDC, ki so v VIP projektu opolnomočile in so pogumno, skupaj z aktualnimi finalistkami Miss Slovenije sprehodile na prireditvenem odru in se javnosti pokazale v vsej svoji lepoti. Na modni reviji so nosile slovenske jakne More than beauty in izdelke eko blagovne znamke VDC Prešito. Finalistke za Miss Slovenijo pa copate, ročno delo uporabnikov VDC.  Modni reviji se je pridružila tudi trenerka razmišljanja, Nastja Mulej, skupaj s predstavniki treh skupin: direktorjev, ravnateljev, učiteljev in otrok, ki jih je celo leto učila kreativnega in vključujočega razmišljanja. Več o tem v reportaži, ki si jo boste lahko ogledali čez nekaj dni. 

Celotno dogajanje je bilo obogateno s kulturo, povezano v verzih zaposlene v VDC Zasavje Mateje Virant- Košak, ob plesu, glasbi, poeziji uporabnikov in uporabnic VDC Zasavje ter učenk glasbenih šol Hrastnik, Trbovlje in Zagorje.

Foto: Igor Gošte - Ples uporabnic VDC Zasavje