volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ruska komika se hvalita, da sta kot "Volodimir Zelenski" govorila z Macronom

Deli na:
Ruska komika se hvalita, da sta kot "Volodimir Zelenski" govorila z Macronom

"Vi boste odločili, ali bodo Evropa in vrednote napredka, ki jih predstavlja, več kot samo neki obrobni dogodek v zgodovini," je dejal Macron. - Foto: Profimedia

Ruska komika, ki sta v domovini dobro znana po telefonskih potegavščinah, trdita, da sta v nedeljo potegnila francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Eden izmed njiju je namreč domnevnemu Macronu v telefonskem pogovoru naložil, da je pravkar izvoljeni novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Komika Vladimir Kuznecov in Aleksej Stoljarov, ki sta znana kot Vovan in Leksus, sta v sredo objavila video posnetek okoli petnajst minut trajajočega telefonskega pogovora s človekom, za katerega trdita, da je francoski predsednik, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na posnetku je slišati, kako domnevni francoski predsedniku Zelenskemu čestita za zmago na volitvah. "73 odstotkov Ukrajincev, to je neverjetno. Počutim se kot Putin," se na posnetku pošali komik, ki se izdaja za Zelenskega. "Občutek imam, da je sistem pri tebi nekoliko manj dobro organiziran, torej je tak rezultat morda bolj naraven. Ti še nisi za zapahe spravil vseh nasprotnikov," mu odgovori domnevni Macron.

Pogovor, ki ga je slišati na posnetku, je potekal v ruščini in francoščini, ob pomoči prevajalcev.

V Elizejski palači posnetka niso želeli komentirati. "Predsednik se je v nedeljo zvečer dejansko pogovarjal z Zelenskim in po tem pogovoru smo objavili izjavo za javnost, kot so to storile ekipe Zelenskega. Stik med predsednikom republike in njegovim ukrajinskim kolegom je bil vzpostavljen," so dodali.


Komika sta na drugi strani za AFP izrazila upanje, da Macrona nista preveč ujezila.

Vovan in Leksus sta sicer že na predvečer drugega kroga predsedniških volitev v Ukrajini po telefonu poklicala kosovskega predsednika Ramusha Haradinaja, ki je zatem na svojem profilu na Twitterju izrazil podporo Zelenskemu in njegovemu premierju "Vovanu Leksusovu". Haradinaj je očitno kasneje ugotovil, da so ga potegnili, in je to sporočilo zbrisal.

Ruska komika tudi sicer rada zbijata šale na račun tako ali drugače slavnih domačih in svetovnih osebnosti, najraje pa si za tarčo vzameta nasprotnike Kremlja.
Potegnila sta med drugim britanskega glasbenika Eltona Johna, nekdanjega šefa britanske diplomacije Borisa Johnsona in beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka.

Vovan je leta 2016 za AFP pojasnil, da želi s telefonskimi potegavščinami pokazati "resnični obraz določenih partnerjev Rusije in njihovo hipokrizijo". "Počneva izključno stvari, ki so v interesu najine države," pa je dodal Leksus.